реклама
Sucurity Police

реклама

В інтересах держави прокуратурою скеровано до суду позовну заяву із вимогами визнати недійсними накази Держгеокадастру у Черкаській області та витребувати із незаконного володіння земельні ділянки загальною площею 52 га, що знаходяться в адміністративних межах однієї із сільських рад Золотоніського району.

Прокуратурою встановлено, що в червні 2016 року наказами Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області 26 громадянам, які є жителями інших регіонів, а саме: м. Київ, Київської та Хмельницької областей, надано дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства, які, у подальшому, відповідно до договорів купівлі-продажу придбало одне із товариств з обмеженою відповідальністю, внаслідок чого усі приватизовані вказаними громадянами землі перебувають у власності товариства, як землі, надані для ведення особистого селянського господарства.

Водночас, прокуратурою встановлено, що при прийнятті Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області відповідних наказів допущено порушення вимог діючого законодавства, що є підставою для визнання спірних наказів недійсними.

На цей час позовна заява прокурора щодо повернення земельних ділянок, які неправомірно вибули з державної власності, перебуває на розгляді в суді, інформує прес-служба прокуратури області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Землевласник 13.09.2018 08:04
За вказаних обставин не тільки має бути позовна заява, а ще й кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100