Сьогодні у Каневі на площу Шевченка вийшли 57 ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Основна їхня мета – повернути їм конституційні права.

Як повідомили «Прочерку» мітингувальники, до них на три хвилини вийшов заступник міського голови Канева Михайло Кулєшов. За словами чорнобильців, подивився на них, не сказав ні «А», ні «Б» і повернувся в приміщення. Ліквідатори припустили, що Михайло Юрійович викликав міліцію, тому що через три хвилини до місця зібрання приїхала міліцейська машина.

– Я ліквідатор І категорії та інвалід війни ІІІ категорії. Отримую 1849 гривень 50 копійок, тоді як на лікування усіх моїх хвороб – діабету, виразки шлунка, артриту та аритмії серця – мені на місяць потрібно витрачати до 2 тисяч гривень, – поскаржився «Прочерку» заступник голови канівської організації «Союз Чорнобиль інвалідів України» Олександр Демиденко. – Як можна прожити на такі кошти? Виходить, люди, які рятували собою Європу, кинуті напризволяще. Гроші на Євро-2012 є, а на виплату чорнобильцям – немає.

Ліквідатори обіцяють вийти на площу і в суботу. У їхніх планах зняти голову канівської чорнобильської організації Василя Касьяненка.

– Ми йому байдужі. Не провівши конференцій, він підробив проект, відповідно до якого очолюватиме організацію ще 5 років, – розповів «Прочерку» чорнобилець, інвалід І групи Микола Зайко. – Але ми цього не допустимо. Візьмемо граблі, вила. Будемо гребти, копати і закопувати.

Канівські чорнобильці приїдуть 12 березня до Черкас на обласний мітинг, а вже 26 квітня, в день роковин трагедії, поїдуть до Києва на всеукраїнське зібрання.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-6 #1 Ужасть 29.02.2012 14:09
мені на день потрібно витрачати до 2 тисяч гривень,
---------------------------------------------------------
А на месяц ...60 тысяч? А в год 730 тысяч? И ходячий, не онкобольной? Если можно перечислите, на КАКМЕ лекарства у Вас и с такими диагнозами уходят такие деньги?
_______________ _______________ _______________ _____

Від "Прочерку": Прочимо у читачів вибачення за помилку. Вже виправлено. Слід читати так: мені на МІСЯЦЬ потрібно витрачати до 2 тисяч гривень
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100