реклама

реклама

Підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітної молоді під конкретне замовлення роботодавців є одним із пріоритетних напрямів в роботі  Шполянської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

«Проводячи активну роботу у напрямку професійного навчання безробітних громадян, слід зазначити, що за сприяння районної філії  протягом січня-серпня 2018 року, професійне навчання здійснювали 266 осіб. Зокрема, 5 осіб проходили перепідготовку за професіями електрогазозварника та тракториста-машиніста сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. 27 осіб підвищували свою кваліфікацію на курсах цільового призначення за навчальною програмою «Спеціальне навчання з питань безпечного виконання робіт з пестицидами та агрохімікатами». Ще 234 особи проходили стажування  безпосередньо на робочому місці з метою професійної адаптації до майбутньої роботи», - коментує директор районної філії Ігор Мусюра.

Шпола проф навч

За словами директора філії, зважаючи на велику кількість сільськогосподарських підприємств, які розташовані на території Шполянського району, актуальними для місцевого ринку праці залишаються  робітничі професії, однією із яких є – тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва.

Саме за цією професією здійснювали професійне навчання троє безробітних, з числа молоді, яке було організовано на базі Городищенського навчального пункту ДПТНЗ Черкаського навчального центру Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Наприклад, серед слухачів навчального закладу був і Юрій Мамітько, який пройшовши навчання за сприяння районної філії, отримав водійські права відповідної категорії та свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації. Нині молодий чоловік працює трактористом в СТОВ «Україна» у своєму рідному селі Бурти.

Шполянська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Тракторами управлять 20.09.2018 20:59
Пестициды распылять
Учат в Шполе
Учат в Шполе
Учат в Шполе ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100