реклама

реклама

На виконання рішення спільної наради з питань детінізації ринку праці Управління Держпраці у Черкаській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області, що відбулася 19 вересня 2018 року, проведено комплексну інформаційно-роз’яснювальну роботу у торгівельних центрах м. Черкаси.

Участь в інформаційному рейді взяли фахівці Держпраці, ПФУ та ДФС. Роботодавців та найманих працівників, які здійснюють діяльність у ТРЦ «Любава», ТЦ «Будинок торгівлі» та ТЦ «Кооператор», поінформовано про переваги офіційного працевлаштування та попереджено про відповідальність роботодавців у разі використання найманої праці без офіційного оформлення.

6

При проведенні інформаційного рейду роботодавцям, найманим працівникам, покупцям торгівельних центрів та перехожим наголошено на неприпустимості оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, виплати заробітної плати без нарахування і сплати податків та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, повідомлено про відмінності між задекларованою і незадекларованою працею.

Фахівці Держпраці, ПФУ та ДФС надали бажаючим брошури з інформацією для роботодавців та найманих працівників, відповіли на актуальні питання учасників виїзної акції.

Наголошуємо: громадяни повинні усвідомлювати наслідки використання їх найманої праці без належного оформлення. За відсутності офіційного працевлаштування працівник втрачає право на гідні умови праці, на захист від незаконного звільнення, право на визначену тривалість робочого часу і часу відпочинку, соціальне страхування у разі втрати працездатності та право на пенсійне забезпечення.

У разі недотримання норм чинного законодавства про працю роботодавця може бути притягнено до адміністративної, кримінальної відповідальності та накладено фінансові санкції.

Про цце інформують в Держслужбі України з питань праці

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100