реклама

реклама

Подія трапилася у смт. Чорнобай під час шкільних занять. Зараз третьокласник перебуває у лікарні у тяжкому стані. З приводу зазначеного інциденту правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

132

Поліція має надати належну правову оцінку цьому факту. З такою вимогою Уповноважений Верховної Ради України з прав людини звернулася до начальника Головного управління Національної поліції Черкащини Валерія Лютого. Причина – тілесні ушкодження учень 3-го класу імовірно отримав внаслідок умисного побиття його школярами під час навчального процесу.

«Одна з версій, яка існує у суспільства – це булінг. Прояви агресії під час навчального процесу, цькування дітей є неприйнятними. Але такі випадки все частіше відбуваються у нашій країні. Їм треба протидіяти не тільки законодавчо, а й практично: кожному учителю, вихователю, батькам і решті причетних людей», - зазначила Людмила Денісова.

Окреме звернення Уповноважений направила Начальнику управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерію Данилевському. До 12 жовтня він має поінформувати її про ситуацію, що сталась із дитиною, та заходи, які вживають у навчальному закладі з метою протидії булінгу.

Окрім цього, Омбудсман зауважила: насильство та жорстоке поводження у шкільному середовищі потребує особливої уваги правоохоронних та освітніх органів.

Про це інформує сайт уповноваженого ВРУ з прав людини

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100