реклама

реклама

На Черкащині стартувала загальнонаціональна екологічна акція «Дуби Шевченка єднають Україну». Перші саджанці, вирощені із тисячолітніх шевченкових дубів, у селі Моринці Звенигородського району висадив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. Також до заходу долучились перший заступник Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, начальник управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Олена Звягінцева, директор державного підприємства «Лисянське лісове господарство» В’ячеслав Шако та учні Лисянського шкільного лісництва.

Мета акції «Дуби Шевченка Єднають Україну» – порятунок вікових та пам’ятних дубів періоду життя Тараса Шевченка та висадження молодих дерев-спадкоємців.

462849_big

Учасники заходу висадили саджанці, які проросли із жолудів дубів, що зростають на Чернечій горі. Відтепер ця символічна дубова алея зростатиме в зоні діяльності Лисянського лісгоспу, а відтак лисянські лісівники доглядатимуть за нею.

«Більше року тому біля підніжжя Чернечої гори наша акція «Посади дерево миру» наповнилася новим змістом. Це наштовхнуло нас на думку вийти із загальнонаціональною ініціативою, щоб у кожному населеному пункті з’явився нащадок правічних дубів, які росли ще за життя Тараса. Символічно, що нашу акцію ми розпочинаємо саме з Моринців – місця, куди, напевно, найбільше прагнув за життя повернутися Кобзар», – зазначив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Частину паростків із малої Батьківщини Кобзаря учасники акції повезуть на Донеччину, Львівщину, Київщину, Херсонщину, Чернігівщину, Вінниччину та Полтавщину, щоб висадити їх там.

Також в рамках акції Остап Семерак відвідав с. Будище Звенигородського району, де до цього часу збереглися три унікальні дуба, які бачив Тарас Шевченко. Тут Міністр екології разом із учнями Лисянського шкільного лісництва зібрав нові жолуді на насіння, яке разом із саджанцями представники Мінприроди відразу передадуть до Хорольського ботанічного саду на Полтавщині, щоб продовжити цю ініціативу у наступні роки.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100