Лабораторією гідрометеоцентру у вересні 2018 було проаналізовано 1439 проб атмосферного повітря міста Черкаси.

43444010_1902833136477965_3611496467149094912_n

Результати спостережень показують, що атмосфера в центрі міста та Дніпровському мікрорайоні забруднена аміаком і формальдегідом в концентраціях, які перевищують середньодобову гранично-допустиму концентрацію (далі по тексту ГДК) в 1,3 та 2,3 разу відповідно.

Вміст інших забрудників повітря не перевищував допустимих значень, повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. Найбільш забрудненими районами залишаються центр міста та мікрорайон Дніпровський.

Індекс забруднення атмосфери (ІЗА) розраховується за результатами середньомісячних концентрацій по пилу, аміаку, формальдегіду, діоксиду азоту та оксиду вуглецю. У вересні він склав 6,01, що свідчить про підвищений рівень забруднення атмосфери. Порівняно з попереднім місяцем ІЗА зменшився у 1,3 разу за рахунок зменшення середньомісячних концентрацій формальдегіду та аміаку.

Звертаємо увагу, що з вихлопними газами автомобілів в атмосферне повітря надходять такі отруйні речовини, як свинець, чадний газ, оксиди азоту і сірки, бенз(а)пірен, які викликають захворювання органів дихання та серцево-судинної системи.

Тому рекомендуємо мешканцям міста не використовувати тротуари вулиць, переповнені транспортом, для свого відпочинку.

Також не допускайте спалювання сухої трави, сміття та залишків рослинності, щоб не збільшувати рівень забруднення повітря.

Осінь дарує нам останні погожі дні. Використовуйте їх із користю для здоров׳я. Відвідуйте парки і сквери. Проводьте вихідні дні за межами міста – в сільській місцевості або у лісі, де повітря є найчистішим.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 язон 09.10.2018 09:55
"Індекс забруднення атмосфери (ІЗА) розраховується за результатами середньомісячни х концентрацій по пилу, аміаку, формальдегіду, діоксиду азоту та оксиду вуглецю." Я правильно понимаю, что содержание в воздухе других загрязнителей вообще не замеряют?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100