реклама

реклама

Наприкінці липня зловмисники з Черкащини вдерлися до будинку священика на Чернігівщині, застосували насилля до нього та дружини й заволоділи значною сумою грошей, ювелірними прикрасами та автомобілем.

rozbiynyky_menski

Про це повідомили в поліції Чернігівщини.

За інформацією UNN, у селі Локнисте Менського району (Чернігівська область) в ніч проти 24 липня було скоєно розбійний напад на будинок священика УПЦ, в результаті чого постраждав протоієрей Стефан Гавій та його рідні. Крім священика у будинку були його дружина та 6-річний онук.

Близько першої години ночі двоє невідомих зламали вікно та проникли в будинок. Хлопчика зачинили у сусідній кімнаті, а священика і його дружину зв’язали, катували сльозогінним газом, били та вимагали гроші – 10 тисяч доларів, за «інформацією» їхнього навідника. Нічні гості перевернули все в будинку, але здобиччю було лише 11 тис. гривень, 200 доларів, мобільні телефони та сережки дружини священика. Злочинці втекли на автомобілі священика ВАЗ-2106, котрий покинули в Чернігові.

Після звернення батюшки до поліції на місце події одразу виїхали слідчо-оперативні групи Менського відділу поліції та Головного управління Нацполіції на чолі з керівництвом та прокуратурою.

Поліція відкрила два кримінальні провадження – за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна) та частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої).

Пошуки нападників тривали кілька місяців. Проводилися безліч експертиз, опитувалися місцеві жителі, перевірялися наркозалежні та раніше судимі за аналогічні злочини.

В результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів, отримавши та зіставивши всі отримані свідчення, факти та докази, оперативники сектору кримінальної поліції Менського відділення спільно із колегами з управління карного розшуку ГУНП в Чернігівській області затримали підозрюваних у скоєнні розбійного нападу – двох раніше судимих жителів Черкащини, їм вручено підозру у вчиненні злочину.

В слідчому ізоляторі перебуває й раніше судимий організатор злочину, уродженець Менського району Чернігівщини. Проводяться подальші слідчі дії.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100