реклама

реклама

2-го жовтня стартував культурний проект «Літературно-видавничий ландшафт Черкащини: вчимося, досліджуємо, змінюємо», підтриманий Українським культурним фондом.

18-го жовтня у Черкасах відбулась непересічна подія – стратегічна сесія-дискусія «Черкаси: культурне місто чи провінція?». Участь у обговоренні культурного розвитку міста взяли: перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, представники громадських об’єднань та ініціатив культурного спрямування, районних, міських та обласних бібліотек, директор Черкаської обласної бібліотеки для юнацтва імені Василя Симоненка Олена Федоренко, директор Черкаської обласної бібліотеки для дітей Лідія Ушакова, представники бібліотеки ім. Лесі Українки, Черкаської міської бібліотеки, засновник мистецького клубу "Чашка Че" Ірма Пашківська та інші.Письменники Тетяна Брукс, Наталя Лапіна, Анна Григорович, представники Черкаського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка. До дискусії доєдналися: кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Оксана Іванченко, а також місцеві ЗМІ.Варто зауважити, що представники міської влади не відреагували на запрошення організаторів та не долучились до події.

DSC0493

Представниці ГО «Книжковий Маестро» та організаторки ЧКФ, Людмила Фіть та Юлія Чабаненко, в межах проекту «Літературно-видавничий ландшафт Черкащини: вчимося, досліджуємо, змінюємо», озвучили проблеми, які спіткали їх при організації культурних подій, зокрема,  Черкаського книжкового фестивалю.

«До цього моменту ми не обговорювали, в такому широкому колі, які у нас можуть бути проблеми. Ми нібито знали про ці проблеми, але виявилось, що у кожного вони свої. Завдяки даній зустрічі ми почули різні погляди на ці проблеми і з’явилась можливість їх порівняти. Як виявилось, у представників цієї дискусії різні погляди щодо сприйняття черкащанами культурних подій. Приємно, що у нас була можливість почути питання до влади і зрозуміти, як влада реагуватиме на культурні ініціативи, адже нам важлива їх підтримка. Нам радісно, що УКФ нас підтримує, адже це надає ваги нашій роботі і розуміння того як і куди ми повинні рухатись», – розповіла Людмила Фіть.

Формат стратегічної сесії передбачав невелику аудиторію, де зібрались дійсно ті, хто вболіває за культурний розвиток регіону та є його активними діячами.

DSC0498

Наприклад, представників бібліотечної сфери, надзвичайно цікавили варіанти шляхів поповнення фондів та комунікації з державними установами. На ці та інші питання відповідала культурний діяч, експерт «Книжки року», сертифікований міжнародний тренер, літературний агент та редактор Юка Красюк.

«Мене приємно вразила кількість небайдужих, зацікавлених людей. Під час дискусії, звучали різні думки, люди обговорювали проблеми в культурному житті регіону, іноді доволі емоційно, зрідка навіть гаряче, проте пролунало багато перспективних ідей, які мають право жити», – зауважила вона. Учасники стратегічної сесії говорили про відсутність справжньої конкуренції культурних подій в Черкасах, також і про певну інертність аудиторії, адже місто, хоч має великий потенціал, однак мешканців важко розворушити.

«Потрібно більше культурних подій і дуже хочеться, щоб вони були не аматорськими, а проходили на правильному рівні, з правильною організацією та стратегією. Щоб у організаторів було розуміння налагодження комунікації з владою, бізнесом та ЗМІ. Для цього, як на мене, нам необхідні тренінги», – прокоментувала пані Людмила.

DSC0512

Нагадаємо, що заходи відбуваються за підтримки УКФ

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Гроші 21.10.2018 13:19
Цитую Практик:
Хто, кого і за якими критеріями запрошував на це підпільне зібрання теоретиків? Нагадує секту, хоча культурний розвиток регіону стосується усіх, а не тільки отих тіточок в залі.

А у нас все так робиться, тишком, нишком, для своїх. Раптом чужі поприходять, дискутуватимуть , запропонують свою стратегію. А це ж гроші. У нас таке не люблять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 язон 21.10.2018 10:18
Цитую Практик:
Хто, кого і за якими критеріями запрошував на це підпільне зібрання теоретиків? Нагадує секту, хоча культурний розвиток регіону стосується усіх, а не тільки отих тіточок в залі.

Цель мероприятия - не потрындеть, а выработать подходы к разработке программы действий, и скоординировать деятельность общественных активистов и органов власти. Приглашали - организаторы, они названы. Пригласили тех, кто готов не трепаться а что-то делать, и ДЕЛОМ уже это доказали. Собрались те. у кого есть конкретные предложения и наработки, и готовность их реализовывать. Ну, а что каазнокрадам-дерибанщикам из горсовета культура до задницы - давно известно. Драмтеатр тому доказательство. Потому и не пришли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Практик 20.10.2018 21:13
Хто, кого і за якими критеріями запрошував на це підпільне зібрання теоретиків? Нагадує секту, хоча культурний розвиток регіону стосується усіх, а не тільки отих тіточок в залі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100