Співробітники СБУ викрили факт привласнення службовими особами одного зі столичних товариств з обмеженою відповідальністю понад 350 тис. гривень бюджетних коштів, виділених для проведення будівельних робіт на Канівській ГЕС.

Як з’ясувалося, у жовтні 2008 року посадовими особами київської комерційної структури було укладено угоду з одним із держаних підприємств щодо ремонту даху декількох будівель Канівської ГЕС.

Перевірка встановила, що з 2008 по 2009 рік відповідальні посадові особи будівельної компанії виготовляли фіктивні акти прийому виконаних підрядних робіт, в яких було завищено їхню вартість на суму понад 350 тис. гривень. Саме на основі цих документів державна установа перерахувала кошти, якими незаконно заволоділи службові особи будівельної компанії. У подальшому незаконно отриманні державні кошти було перераховано на розрахункові рахунки товариства, переведено у готівку і використано на власні потреби.

29 лютого слідчим відділом Управління СБУ в Черкаській області порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, санкції яких передбачають позбавлення волі на строк до 12 років.

Слідство триває, інформує прес-група УСБУ в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100