реклама

реклама

У фінальній XI зустрічі учасників проекту «Water Harmony Erasmus+», що проходила з 05 до 08 жовтня 2018 року в живописному котеджному містечку Гаутефолле, Норвегія (www.gautefallhyttene.no), взяли участь: завідувач кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ професор Геннадій Столяренко та доцент кафедри Тетяна Солодовнік, а також представники університетів-партнерів з Китаю, Польщі, Німеччини, Норвегії, Шрі-Ланки і делегації від Українського державного хіміко-технологічного університету (м. Дніпро), Національного технічного університету України «Київський політехнічний університет ім. І. Сікорського. Спостерігачі з провідних університетів Канади, США, України, Казахстану, Молдови були запрошені на зустріч.

67a52ea6c1f4f18b114bb31af40c9dd0_XL

На початку зібрання координатор проекту професор Норвезького університету природничих наук – Харша Ратнавіра зауважив, що фінальна проектна зустріч є надзвичайно важливою і повністю присвячена підготовці заключного звіту за проектом.

Під час робочих сесій учасники розглянули низку важливих питань, які вже успішно виконані в ході реалізації проекту або потребують незначних доповнень, а саме:

- Адміністративні і фінансові питання та звітність за відповідними напрямками;

- Результати підготовки лекційних курсів та лабораторних практикумів;

- Результати та прогрес у напрямку впровадження електронного навчання;

- Залучення університетів-партнерів до створення спільних проектів;

- Результати літньої школи в Норвегії та Китаї;

- Результати стажування викладачів в ЧДТУ;

- Прогрес в розповсюдженні результатів проекту;

- Прогрес впровадження в навчальний процес закупленого в межах проекту обладнання.

Протягом підготовки заключного звіту дуже цікавим досвідом стала робота учасників проекту в групах за трьома ключовими напрямками та презентація результатів роботи для загального обговорення. Наприкінці зустрічі професор Харша Ратнавіра подякував усім командам за активну участь та наполегливу працю задля результату і вручив координаторам усіх команд особливу відзнаку, яка символізує краплю чистої води, що так необхідна всім нам.

Окрім інтенсивної робочої програми, учасники події мали можливість помилуватися унікальною природою Норвегії, відвідати музей ретро експонатів (http://www.z-museum.no/en/), показати свої вміння з приготування національних страв та поспілкуватися з колегами з різних країн в теплій, домашній атмосфері.

Учасники заходу висловлюють подяку партнерам із Норвезького університету природничих наук за чудову організацію фінальної проектної зустрічі, що дала можливість не лише працювати, але й на повну насолодитися унікальною особливістю чудової країни – Норвегії.

Про це повідомляє прес-служба ЧДТУ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100