реклама

реклама

Інвестувати в людей та їхні підприємницькі ідеї продовжують на Черкащині. Нині в області триває вже друга Школа малого та середнього підприємництва. Вона покликана навчити нову генерацію бізнесменів.

DSC0042-1024x698

Про переваги такої «підприємницької» Школи для регіону розповів заступник очільника області Ярослав Березань на форумі «Urban. Social. Business@Місто нового зразка», який днями відбувся в Умані.

Школу МСП на замовлення облдержадміністрації організовують Черкаська агенція регіонального розвитку спільно з фондом Василя Хмельницького K.fund. Нині двадцять слухачів другої Школи малого та середнього підприємництва завершили інтенсивний освітній курс та працюють над своїми бізнес-планами. Випускники ж першої Школи вже розпочинають свої справи.

DSC0025

Такий освітній підприємницький проект Ярослав Березань називає бізнес-планом для Черкащини. Оскільки кожна вкладена гривня з обласного бюджету повернеться у шестикратному і навіть більше розмірі.

– Проект Школи МСП вважаю одним з найуспішніших, які зараз реалізуємо на Черкащині, – каже посадовець. – З обласного бюджету ми сплатили більшу частину за навчання. Йдеться про 100 тисяч гривень із заявлених 120. Скажете, це – волонтерство. Відповім, що це – інвестиції у людей. Оскільки кожна вкладена гривня повернеться податками. Ми допомагаємо розвивати і згодом втілювати підприємницькі ідеї. Це, у свою чергу, впливає на розвиток територій, формування належної бізнес-інфраструктури, підприємницької ком’юніті. У перспективі зможемо говорити й про соціальне підприємництво. Умань має беззаперечні потужності для розвитку бізнесу. Треба лише навчити підприємців, підтримати їхні починання.

DSC0034

Йдеться не тільки про теоретичну, а й фінансову підтримку. Черкащина підписала генеральну угоду з Німецько-українським фондом компенсації відсотків. Фонд прийматиме рішення про надання кредитування, оцінюватиме бізнес-план. Кошти йтимуть з Німеччини через банки-партнери, що нівелює будь-які елементи корупції, додав посадовець. Відзначимо, форум «Urban. Social. Business@Місто нового зразка» організував фонд «Uman tomorrow foundation». Тут шукали шляхи перезавантаження міста завдяки розвитку підприємництва, зокрема соціального.

DSC0061

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100