реклама

реклама

Станом на початок листопада, захворюваність на грип та ГРВІ у Черкаській області нижча епідемічного порогу більше, ніж на 40% і на 30% – у самих Черкасах. Це означає, що епідемія вірусної недуги ще не почалась, тому люди мають достатньо часу, аби при вакцинуванні отримати необхідну імунну відповідь організму.

 

98109622gettyimages627196908

Про це у коментарі сайту vikka.ua розповів директор департаменту здоров'я та медичних послуг Олег Стадник.

В обласному центрі – найвищий показник захворювання на грип та ГРВІ: 719 випадків на 100 тисяч жителів. За словами головного медика міста, вакцина від грипу доступна в аптеках Черкас уже протягом трьох тижнів, тому містяни мають змогу її придбати.

"Вакцина різних виробників є в аптеках, які мають ліцензію на роботу із нею, – зазначає Олег Стадник. – Її штами підходять під функціювання того вірусу грипу, який визначає наш лабораторний центр МОЗ України".

Аби отримати максимальних захист від хвороби, черкащанам необхідно злагоджено та відповідально підійти до процедури щеплення.

"Насамперед треба попередити про вакцинування кабінети щеплень тих установ, де ви це будете робити: чи в центрі сімейної медицини (для дорослих), чи в педіатричній амбулаторії. Потім – визначитись із вакциною і звернутися у фармацевтичну мережу. Обов’язково необхідно дотриматися холодового ланцюжку, щоб забезпечити транспортування без порушення температурного режиму і потім щепитися. Для цього треба огляд лікаря, що на момент проведення процедури пацієнт – здоровий", – розповідає головний медик міста.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Дональд Трамп 07.11.2018 13:41
Только надо купить вначале за 300 грн вакцину,которая в прошлом году стоила 170грн,а несколько лет тому всего лишь 40грн
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100