реклама

реклама

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом замаху на вбивство жителя Уманського району та незаконного заволодіння його транспортним засобом.

41_main Так, в ході досудового розслідування встановлено, що 03.11.2018 року близько 4.00 години 25-річний житель Звенигородського району в стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи на задньому пасажирському сидінні в салоні легкового автомобіля під керуванням 22-річного жителя Уманського району з метою заволодіння транспортним засобом останнього, використовуючи ремінь безпеки, намагався позбавити життя водія шляхом стиснення шиї, поки не переконався, що потерпілий  припинив чинити опір та не подавав ознак життя, що він робив з метою збереження свого життя та здоров’я. Після цього, зловмисник виштовхнув потерпілого, який не подавав ознак життя та не чинив опір, з автомобіля на проїжджу частину польової дороги, заволодів вищевказаним транспортним засобом та залишив місце події.

04.11.2018 Уманською місцевою прокуратурою 25-річному чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, п.6 ч.2 ст.115 КК України – закінчений замах на вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів та ч. 3 ст. 289 КК України – незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднаного з насильством, що є небезпечним для життя.

06.11.2018 Уманським міськрайонним судом зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі проводяться всі необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене дослідження всіх обставин провадження.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва Уманської місцевої прокуратури.

Довідково: санкція ч. 2 п. 6 ст. 115 КК України передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавленням волі з конфіскацією майна.

Санкція ч.3 ст.289 КК України передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Прокуратура міста Умані

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100