реклама
Sucurity Police

реклама

У Черкаському лісгоспі цієї осені створили 50 гектарів лісових культур. Більшість з них – механізовано.

DSC_0020

Кілька років тому лісопосадкову машину почали застосовувати у Дубіївському лісництві. Результатом, якістю та приживлюваністю лісових культур залишились задоволені. Тож наразі у Черкаському лісгоспі вже є п’ять таких агрегатів і взятий курс максимального переходу на механізоване створення лісових культур.

“На ділянках, де лісові культури сосни звичайної створюємо механізовано, приживлюваність становить практично 100%. Лісопосадкова машина не пошкоджує сіянець, забезпечує розміщення коренів  в посадковій машині близьке до природнього, всі корені сіянця добре засипані грунтом, ущільненим по всій глибині”, – зазначає лісничий Дубіївського лісництва Віктор Максімчук.

“У Черкаському лісгоспі навесні лісовідновлення було здійснено на загальній площі у 200 гектарів, лісорозведення – на площі 5 гектарів. Осіннє садіння – це вже перевиконання плану по підприємству “, – наголошує головний лісничий Олександр Сидоренко.

За його словами, механізоване садіння лісу має ряд переваг – відмінна приживлюваність сіянців, гарний приріст та швидкість виконання робіт. Тут варто говорити й про відчутний економічний ефект для підприємства, адже в рази зменшується кількість працівників, задіяних на садінні лісу. Крім того, саме у такий спосіб вдається виконати усі лісопосадкові роботи в оптимальні агротехнічні строки.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100