реклама

реклама

У масштабній екологічній конференції, яка днями пройшла у Корсуні-Шевченківському, взяли участь постійний заступник посла Німеччини в Україні Вольфганг Біндзайль, керівник проекту «Партнерство з містами України» від «ENGAGEMENT GLOBAL» Михайло Гамалія, бургомістр міста-партнера Гіфхорна Маттіас Нерліх, посадовці Черкас, а також міст Білої Церкви, Таращі та інших населених пунктів, розташованих по течії Росі.

1542615756_!konfer_voda

Про це пише Людмила Моренко у «Голосі України».

Спільний україно-німецький проект передбачає очищення стічних вод до побутового рівня з тим, щоб вони не забруднювали ґрунтові води та річку Рось, яка є джерелом питного водопостачання. Учасники конференції наголошували на необхідності посилення контролю та відповідальності за забруднення води користувачами та населенням, активізації екологічної роз'яснювальної та виховної роботи, зміни свідомості людей щодо поводження з водою.

Під час обговорення екологічних проблем виникла гостра дискусія щодо забруднення річки Рось. Корсунці не раз потерпали від брудної води, яку скидають без очищення вище по течії в чотирьох областях. Річка зарегульована, внаслідок чого природне самоочищення води стало неможливим. Остання екологічна катастрофа сталася в серпні 2018 року, коли у Стеблівському та Корсунь-Шевченківському водосховищах загинула велика кількість риби, а водопровідна вода понад місяць була непридатна для споживання. Громадські активісти звинувачували Басейнове управління в бездіяльності і порушенні природоохоронного законодавства.

Учасники конференції ухвалили рішення ініціювати звернення до Кабміну з проханням організувати офіційну зустріч керівників областей та територіальних громад, розташованих в басейні річки Рось, за участю представників уряду для вироблення спільного плану порятунку Росі.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100