реклама

реклама

Хвилиною мовчання вшанував колектив Черкаського РУВР усіх, замучених голодною смертю в 1932-33 роках. Перед образом Божим під час жалобних заходів була запалена лампадка і схилені голови перед пам’яттю невинно вбитих гододом-геноцидом українців. Таким чином, прийнявши і простивши, згорить страшний спадок Голодомору нашої нації.

IMG_2539-1

Щодня 25 тисяч смертей, щогодини – тисяча і щохвилини – 17 людей знищував голод у страшному 1932-33 роках. Ця страшна трагедія за 10 місяців забрала життя від 7 до 10 млн. українців.

– Це дуже болюча тема для кожного українця і для мене особисто, але ми маємо знати нашу історію, щоб більше ніколи не повторювати її помилки. А ще з’ясувати причини і вказати винних, тих, хто тоді винищив основу нашої нації – селянство. Генетична пам’ять про пережите зберігається до третього покоління, учені навіть дослідили так званий «ген Голокосту», однак коли люди усвідомлюють свою проблему, вона перестає бути проблемою, – зауважив у вступному слові начальник Черкаського РУВР Олександр Бовсуновський.

У переддень трагедії працівники управління зібрались в актовій залі, де не лише запалили свічу пам’яті, а й переглянули відповідні документальні кінохроніки, заслухали літературні твори, присвячені цим подіям, музичні композиції, почули сумні статистичні дані.

IMG_2564-1

Тільки виповівши минулі страждання, викричавши давній біль, крок за кроком пройшовши заново хресну дорогу своєї далекої і близької історії, віднайде себе наш народ, гідний прекрасної долі.

Олена Башлик

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100