реклама

реклама

В одному з сіл Уманського району на вулиці знайшли чотирьох неповнолітніх дітей, яких вигнала на мороз рідна мати. Жінка на той момент була напідпитку. Пускати дітей в будинок вона категорично відмовлялась.

46887305_955407857982880_2519098782684020736_n

За фактом невиконання батьківських обов’язків складено відповідні адміністративні матеріали, повідомляє Сайт міста Умань.

Подія трапилася 24 листопада.

«Мати, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вигнала діток з дому. Згодом їх було вилучено та направлено до центру соціально-психологічної реабілітації», – зазначається на сторінці Ювенальної превенції Черкащини у «Фейсбуці».

26 листопада старший інспектор ювенальної превенції Уманського районного відділу поліції спільно із працівниками служби в справах дітей Уманської райдержадміністрації провели з жінкою профілактичні бесіди на теми «Запобігання дитячій бездоглядності» та «Адміністративна відповідальність за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей».

Згідно зі статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно впродовж року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від двох до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Калинка 12.12.2018 23:52
Ага, наложили штраф... Да эта мамаша как пила, так и будет пить, на самогон деньги она найдет, а вот у детей отобрали кусок хлеба этими профілактичними бесідами да накладенням штрафу.
Ответ Каркару - а батька дітей ця так би мовити, мамочка і сама не знає, хто він взагалі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Каркар 30.11.2018 12:21
А де був в цей момент батько дітей?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100