реклама

реклама

Колишній міський голова Черкас Сергій Одарич зберігає своє переконання, що приватні підприємці краще виконують замовлені містом роботи, ніж комунальні підприємства.

Одарич3

Про це він сказав у відеоінтерв’ю виданню «Вичерпно».

Сергій Олегович каже, що сьогодні він у Черкасах спостерігає кращу роботу з зимового прибирання вулиць там, де працюють приватники.

– Ви зрозумійте, що психологія директора комунального підприємства і психологія власника приватного бізнесу діаметрально різні. Власник бізнесу бореться за виживання і за прибутки. Приміром, він розуміє, що якщо хоче заробляти, йому потрібна більш продуктивна техніка. Йому потрібно утримувати грамотних людей. І він розуміє, що якщо сьогодні він не зробить те, що треба, то завтра збанкрутує. А директор комунального підприємства приходить у міську раду і плаче: ой, нам потрібно ще десять тракторів; ой, ми маємо вже одинадцять тракторів, але ми можемо ними тільки тротуари чистити. І все, «дайте нам грошей, бо не маємо чим заплатити заробітну плату». Директор комунального підприємства нічим не ризикує! Якщо він збанкрутує, то прийде до міської ради і скаже: «Депутати, дайте грошей!» – наголосив Сергій Одарич.

На думку екс-мера, немає великого значення, наскільки відповідальний директор комунального підприємства і наскільки він бажає працювати. Коли людина стає директором комунального підприємства, вона потрапляє у такі умови, які не спонукають її ефективно працювати. Комунальні підприємства обмежені в своїх ініціативах, рішеннях, ціноутворенні тощо, зате цілком залежні від міської влади.

– Такі умови роблять «посильним» навіть найбільш активну, свідому, добросовісну людину. Від неї мало що залежить. Все вирішує власник комунального підприємства – міська рада як представник громади, – вважає Сергій Одарич.

Винятком із правила про більшу ефективність приватників є природні монополії – підприємства, які відповідають за постачання по наявних безальтернативних мережах (теплопостачання, водопостачання, електропостачання). Крім того, на думку Одарича, ефективно працюють транспортні комунальні підприємства, адже вони виконують не комерційну, а соціальну функцію.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Архип 05.12.2018 02:49
Кого интересует субъективное мнение обычного частного лица, имеющего очень опосредованное отношение к городу? Кто его позвал в телевизор и зачем? Острая нехватка контента?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Надія. 04.12.2018 15:15
Правильно. Приватник хоча б відкат принесе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Отож 04.12.2018 09:20
Почни з того що керівнику КОМУНАЛЬНОГО підприємства потрібно утримувати по закону на роботі більше робітників і він не може як приватник прийти і сказати: ти, ти і ти - завтра звільнені!
керівник КОМУНАЛЬНОГО підприємства не може заставити працбвати підлеглого більше ніж 8 годин, забити болт на лікарняний.

То ти Одарич за що? Щоб були освоєні приватником кошти (вкрадені), чи щоб люди мали достойну зарплату з умовами праці і соціальну захищенність?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100