реклама

реклама

Сотні хворих, тисячі відвідувачів і десятки операцій щодня – такі реалії Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги. Тут у цілодобовому режимі готові рятувати людські життя. Саме сюди доправляють усіх хворих у невідкладних станах машини «швидкої допомоги».

5_585

14 років поспіль опікується його станом головний лікар комунального закладу «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Олександр Федорук.

Сам Олександр Леонідович – фаховий спеціаліст з багаторічним стажем, каже, що досить непросто було закладу виживати в роки, коли на капітальні видатки для лікарні з бюджету не виділялось ні копійки. Ні на ремонти будівлі, палат, коридорів, операційних, ні на придбання життєво необхідного обладнання, ні на оновлення меблів і ще багато-багато іншого, з чого зрештою і формується загальне обличчя і повноцінне функціонування лікарні.

Олександр Федорук з гіркотою згадує недавнє минуле, називаючи його «економічною блокадою» лікарні тодішнім керівництвом міста. На потреби закладу попросту не зважали. Доводилось шукати альтеративні джерела фінансування, залучати спонсорські кошти, аби хоч якось підтримувати функціонування закладу.

7_422

Але не даремно ж в народі є приказка, що все пізнається в порівнянні. І нині факти кажуть самі за себе. Бо обіцяти можна багато, а треба дивитись на реальні справи. За останні роки, відколи місто очолив Анатолій Бондаренко, Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги отримала новий поштовх до життя – в буквальному розумінні цього слова.

Особлива гордість лікарні – такі довгоочікувані і вкрай необхідні: цифровий рентгенапарат (вартістю 1,8 мільйона гривень), сучасний високоточний томограф американського виробництва  ANKE ANATOM16 (його придбали торік за 10 мільйоні гривень), апарат ультразвукової діагностики, апарати штучної вентиляції легень, інфузомати, монітори, сучасне лабораторне обладнання та багато іншого!

Олександр Федорук акцентує, що саме завдяки такій допомозі міської влади та особисто міському голові Анатолію Бондаренко віднині пацієнти лікарні мають змогу безкоштовно пройти обстеження на томографі.

– Ми порахували, що завдяки такій підтримці з міського бюджету черкаські пацієнти зекономили близько 5 мільйонів гривень. Оскільки у приватних установах, де працюють подібні томографи, обстеження вартує в середньому 1,5-2 тисячі гривень. А це – чималі кошти для хворого. Тоді як у нас саме обстеження – безкоштовно. Пацієнт самостійно купує лиш витратні матеріали, але це – мізерні суми в порівнянні з повною вартістю. Зауважу, ми єдиний заклад в області, де таке обстеження роблять цілодобово, незалежно – будень, святковий чи вихідний це день, – наголошує Олександр Леонідович.

Унікальне сучасне обладнання  за останні два роки  також з’явилось у блоці інтенсивної терапії, яке  повністю оновили, зробили капітальні ремонти та встановили нові меблі й все необхідне для порятунку хворих, демонструє заступник головного лікаря Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги Віталій Григор’єв.

А це – дефібрилятори, інфузомати, нові дихальні апарати, детектори життєвих функцій організму, лабораторне обладнання. Біля ліжка кожного хворого  встановлені монітори та  спеціальне обладнання, за допомогою яких в режимі реального часу відображається стан пацієнта.

Окремо варто торкнутись оновлень у лабораторному відділенні, де за бюджетні кошти були придбані сучаcний автоматичний біохімічний аналізатор японського виробництва Cobas-311, напівавтоматичний біохімічний аналізатор  BTS-350  (Іспанія), коагулометр для вимірювання згортання крові, електролітнік Easylate (США) та автоматичний гематологічний аналізатор угорського виробництва.

Вкрай необхідне обладнання також було придбано для операційної. Це, зокрема, операційні столи, сучасні наркозні апарати, мобільна рентген-установка та рентгенопрозорий стіл. Без таких очевидних речей прогрес хірургічного лікування неможливий.

Мрія закладу  – придбання ангіографу –  багатофункціонального апарату, який дозволяє не лише здійснювати максимально  точну діагностику, але й виконувати різноманітні хірургічні втручання  при тромбозі судин, інсультах, інфарктах, розривах судин та інших патологіях.  Наявність таких спеціалізованих апаратів життєво необхідна для сучасної невідкладної допомоги.

Крім цього, за останні два роки у Третій Черкаській міській лікарні швидкої медичної допомоги повністю  – з першого по сьомий поверхи – замінені усі вікна на сучасні пластикові.

А от що точно вже помітили більшість пацієнтів лікарень, так це – нові функціональні ліжка, матраци та приліжкові тумбочки,  сучасні ремонти у палатах, санвузлах, коридорах.

«Приємно, що нині двері міської влади  відкриті до людей, і потреба черкаських  лікарень та їх пацієнтів – жителів Черкас –  в пріоритеті команди міського голови Анатолія Бондаренка», - йдеться у прес-релізі міської влади Черкас.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+9 #11 Светлана 07.12.2018 16:25
Докладываю. Мадам, сидящая на входе, начала визжать про "Все платно! Бесплатно не делаем!". На помощь ей подоспел водитель скорой с теми же россказнями. Но муж пообещав водителю "красивое лицо", попросил мадам позвать того, кто раздает интервью и рассказывает сказки. Пришла старшая медсестра. Итак: для бесплатного снимка нужно в один день взять направление в поликлинике, приехать в 3-ю больницу, оформиться, посетить врача в 3-ей, взять у него направление, сделать снимок. Только муж - ростом 1.80м, с 56 размером в плечах, весом 110кг помог узнать правду про "Бесплатно".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 Skepitik 07.12.2018 10:31
сучасний високоточний томограф американського виробництва ANKE ANATOM16 (його придбали торік за 10 мільйоні гривень)

Компанія Shenzhen Anke High-tech Co., Ltd. була зареєстрована як китайсько-американське спільне підприємство Китайської академії наук та Analogic Corporation (колишній великий акціонер ANKE) у 1986 році і виробник томографа Shenzhen Anke High-tech Co., Ltd (Китай)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #9 Цинік 07.12.2018 09:49
Коли ж вже закінчиться це лицемірство і брехня...втомили...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #8 Аристарх 07.12.2018 02:05
Не смешите! Один кабинет несчастного УЗИ на всех. Пациенты вынуждены фактически часами ожидать очереди только на это исследование, а состояние у многих плохое. Наглое заказное враньё!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Пришийкобиліхвіст. 06.12.2018 21:50
Цитую 1:
А стоимость расходных материалов включает и стоимость обследования????? :-)


Ну да , а как же. Каждое обследование на аппарате изнашивает его.Вот и надо платить за износ.Это у частников. А как в государственной структуре , не знаю.Это получается, я купил себе, примером микроволновку, а в больнице за народные деньги т.е наши налоги , не деньги мэра купили томограф, и за каждое включение кладу в баночку рядом денюжку. Чтобы, когда она накроется купить новую.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #6 Дональд Трамп 06.12.2018 21:41
Цитую Светлана:
Спасибо, посмеялась! Сегодня мама с направлением была послана в кассу оплатить услуги томографа в сумме 2000грн. Завтра поеду побеседовать с такими "хорошими", "бескорыстными" врачами 3 больницы. И да, Слава бондаренко! Куда же без его щедрости! Он же за свои деньги финансирует больницу. Меценат.

Пани Светлана! "Смеюсь вместе с Вами",в больнице можно пройти бесплатно только по коридору и обратно на выход,берут и даже "спасибо" не говорят-считается нормой!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 ченчик 06.12.2018 20:04
За останні роки ще не зустрічав лікаря, якому б можна було вірити, довіряти, надіятись. Адже основа медицини- кваліфіковані, порядні лікарі, а вже потім томографи і т.д.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #4 хороший поштовх 06.12.2018 18:53
Цитую Светлана:
Спасибо, посмеялась! Сегодня мама с направлением была послана в кассу оплатить услуги томографа в сумме 2000грн. Завтра поеду побеседовать с такими "хорошими", "бескорыстными" врачами 3 больницы. И да, Слава бондаренко! Куда же без его щедрости! Он же за свои деньги финансирует больницу. Меценат.

05 листопада 2018, 18:34 Новини Черкас
Оперативники спецслужби встановили, що протягом лютого-квітня 2017 року комерційна структура брала участь у відкритих торгах із закупівлі комп’ютерного томографа для потреб однієї із черкаських міських лікарень проведених Департаментом економіки та розвитку Черкаської міськради. Ділки надали на конкурс неправдиві дані стосовно вартості медобладнання, але перемогли у тендері.
Співробітники СБУ задокументували , що зловмисники завищили ціну томографа на більше ніж три мільйони гривень та протиправно заволоділи державними коштами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 1 06.12.2018 18:20
А стоимость расходных материалов включает и стоимость обследования????? :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 поезія у слові і форелі 06.12.2018 18:05
Як добре, що ви, шановні, поставили цей текст. Кропива писала?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100