Освітяни Сміли та Кам'янки отримають до Нового року свою заробітну плату в повному обсязі. Щойно Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо перерозподілу освітньої субвенції місцевим бюджетам на 2018 рік.

Рудик

Про це повідомив у «Фейсбуці» нардеп Сергій Рудик, який називає себе ініціатором такого рішення.

«А починалося все, як завжди, з благих намірів. 11 січня 2018 року Уряд приймає постанову № 22 "Про підвищення оплати праці педагогічних працівників" деяким категоріям педагогічних працівників підвищено посадові оклади (ставки заробітної плати) на 10%. На виконання рішення Уряду управління освіти Смілянської міської ради та Кам'янської міської ради нараховують та виплачують відповідні суми коштів своїм педагогічним працівникам, – пише нардеп. – Як результат, виконання постанови Кабміну призводить до того, що в міських бюджетах утворюється дефіцит фонду заробітної плати на IV квартал 2018 року, адже кошти на виплату зазначеного підвищення не було враховано у загальному обсязі освітньої субвенції на 2018 рік».

За словами Сергія Рудика, спочатку буде наближено виплату коштів з IV кварталу на III (освітяни обох міст, як ніхто інший, пам’ятають історію зв своїми відпускними). Паралельно із цим і в Смілі і в Кам'янці було затверджено на рівні управлінь освіти заходи щодо економного та раціонального витрачання бюджетних коштів. Кам'янка змогла зекономити 2,2 млн гривень. Сміла – 2,9 млн гривень. Однак навіть цих заходів виявилося недостатньо для того аби профінансувати заробітні плати у повному обсязі.

Заборгованість до кінця року по Смілі на сьогодні становить 2,3 млн гривень. По Кам'янці – 1,6 млн гривень.

«І ось нарешті наші спільні зусилля увінчалися успіхом! – наголошує Сергій Рудик. – Користуючись нагодою хотів би подякувати і голові Черкаської ОДА Олександру Вельбівцю за те, що почув, і Міністру фінансів Оксані Маркаровій та її профільному заступнику Юрію Джигирю, і Міністру освіти і науки Лілії Гриневич та її заступнику Павлу Хобзею і всім-всім причетним – за оперативність у підготовці та прийнятті цього надважливого для педагогів Сміли та Кам'янки рішення!!!»

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Петрович 12.12.2018 19:05
Цитую olga:
Любить Рудик приписувати собі славу, але ж це не його заслуга

Скажіть про це вчителям і подайте на Рудика в суд, нині це модно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 olga 12.12.2018 15:59
Любить Рудик приписувати собі славу, але ж це не його заслуга
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100