реклама

реклама

Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International в рамках програми Transparent cities виміряло прозорість інвестиційної сфери 100 найбільших міст України.

100-prozoryh.2-min

Над розробкою методології дослідження спільно з експертами TIU працювали іноземні інвестори, українські підприємства та соціальні підрозділи міських урядів. Всього було сформовано 17 індикаторів, які допоможуть відобразити реальну прозорість міста в інвестиційній сфері. З методологією дослідження можна ознайомитися за посиланням.

У містах було перевірено наявність антикорупційних програм, існуючу та опубліковану політику щодо конфлікту інтересів у міських радах, проведення перевірки діяльності підприємств міста, наявність інструментів та можливостей у інвестиційному секторі та інше.

Перше місце у Рейтингу здобув Івано-Франківськ, отримавши 15 балів з 20 можливих. Для досягнення максимального показника місту рекомендується впровадити електронні аукціони сезонної торгівлі, підключити місто до платформи, яка допомогає людям відкрити власний бізнес, опублікувати перелік діючих регуляторних актів, включити до членів виконавчого комітету підприємців. Кращою практикою Івано-Франківська було  визнано Інвестиційний портал міста http://invest-if.com/uk/.

Друге місце посіло місто Київ з 12,7 балами. Третє місце - Вінниця.

Міста Черкащини, а зокрема, Умань і Черкаси набрали по нуль балів...

100-prozoryh.3-min

Результати такого дослідження допоможуть зменшити корупційні ризики та полегшать процес інвестивання та створення нового бізнесу на місцевому рівні.

реклама

Коментарі  

 
+7 #2 Гроші 18.12.2018 13:45
Це спільне "досягнення" міського голови, його команди і ОДА. Опозорили Черкаси на всю Україну. Нехай не забудуть про це нагадати черкащанам, коли почнуться вибори.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 нью-васюки 18.12.2018 12:16
Вітаємо Черкаси і Умань
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100