реклама

реклама

Про те, що в Чорнобаївській районній школі мистецтв живе чарівна казка творчості, фантазії, майстерності, таланту, любові до дітей і постійного пошуку, ми пересвідчилися ще раз побувавши на ювілейному святковому дійстві, присвяченому 50-річчю її заснування.

48360642_2227341017591258_7169680398606139392_n

Вже в фойє районного будинку культури, перед входом у глядацьку залу, вихованці художнього відділу разом з викладачами Сергієм Двірним та Інною Кириченко демонстрували свої роботи та проводили майстер-класи зі створення пісочної анімації, новорічної листівки,сувеніра.

Феєричним виступом розпочався святковий концерт - музичну композицію «Попурі» виконували всі викладачі школи. А далі були вітання, лунало багато щирих і теплих слів від керівників району і селища, від спонсорів та колег, вихованців та випускників.

IMG_8098

За 50 років своєї діяльності школа підготувала більше 1000 випускників, з яких чимало пов’язали своє життя з мистецтвом і сьогодні виступають на сценах обласного, державного і міжнародного рівня. А вихованці школи мистецтв є переможцями обласних, Всеукраїнських та Міжнародних творчих фестивалів і конкурсів.

Цей ювілей для багатьох випускників став чудовим приводом для зустрічі зі своїми викладачами, можливістю ще раз висловити їм слова вдячності за науку, а ще порадувати земляків своїми досягненнями. Так виступи Аліни Вікарчук, Руслани Татаровської, Катерини Болкуневич, Юрія Кишки, Степана Кравченка, Олександра Бондарчука, Оксани Стоян, Олега Шепеля, Валентини П’ятікової та Кароліни Гладкої з джаз-бендом стали справжнім подарунком і вершиною майстерності для всіх, хто завітав на ювілей.

IMG_8174

В концертній програмі були представлені всі викладацькі та учнівські колективи: тріо «Жадана», фортепіанне тріо «Парафраз», ансамбль бандуристів «Оберіг», тріо гітаристів, вокальні гурти «Візерунки», «Справжні дівчата і Єфим», «Намистечко», «Країна мрій».

Все святкове дійство було неперевершеним. Шквал оплесків і переповнений зал були свідченням того, що майже тригодинний концерт пройшов на високому організаційному рівні та приніс масу задоволення всім шанувальникам мистецтва.

IMG_8102

З історії закладу

Чорнобаївська музична школа заснована в 1968 році, і першими були відкриті класи баяну, фортепіано, домри, пізніше доповнилися класами бандури, гітари, балалайки. А очолював її Юрій Сажин, пізніше Анатолій Руденко, який на посаді директора працював тривалий час. А вже з 1995 року і до сьогодні директором закладу працює прекрасний спеціаліст - Сергій Свиденко.

IMG_8180

Присвятили улюбленій справі, навчали дітей любові до музики десятки років Катерина Войцях, Катерина Чорненко, Лідія Кіреєва. Продовжують і нині працювати Тетяна Жовтова, Лариса Райман, Ніна Варварук. Дехто з колишніх випускників обрав професію викладача: Тетяна Танцюра, Алла Пхіденко, Людмила Лисенко, Тетяна Самченко, Тетяна Король, Валентина П’ятікова. Поряд з ними в колективі пліч-о-пліч працюють талановиті викладачі Олена Лобода та Вікторія Купчин. Школа для них стала невід’ємною частиною життя.

IMG_8210

Влились в колектив і молоді спеціалісти Інна Кириченко та Сергій Двірний, які займаються художньо-естетичним вихованням дітей в галузі мистецтва.

У 2006 році музична школа була перейменована в дитячу школу мистецтв. Відкрилися класи сольного співу, образотворчого мистецтва, театральний клас. У 2016 році проведено капітальний ремонт приміщення та оновлено матеріальну базу школи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100