реклама

реклама

У Смілі відбулося рейдерське захоплення місцевої влади колишнім секретарем міськради Віктором Федоренком. Про це з трибуни Черкаської обласної ради під час позачергової сесії заявив депутат Сергій Воронов.

1545126839-150

– Пам’ятаємо, як президент стукав кулаком по столу і пускав місту газ. Але після цього відбувся процес навішування на Смілу боргів (підприємства «Енергоінвест» - ред.). І замість того, щоб через суди покарати осіб, що допустили розтрату коштів, владою почалося навішування боргів на смілян. Було скликано кілька сесій, відсторонили міського голову. А сьогодні там просто рейдерське захоплення влади. Чоловік, який захопив владу, змінив замки у владних кабінетах, – сказав Сергій Воронов.

За його словами, мова про Віктора Федоренка, дії якого в цивілізованій країні були б просто неможливими.

– Він на якихось підставах проводить сесії, наради. Я вимагаю від  правоохоронних структур дослідити всі підписані ним документи, бо є законно обраний секретар міськради, який і повинен все це робити, але який на лікарняному. У цей час самозванець підписує документи. Так само і Янукович через рішення липових судів повернеться до влади. І я хочу звернутися до Черкаської облдержадміністрації, що повернення таких януковичів на місцях є недопустимим, як і навішування боргів на Смілу! – сказав депутат Сергій Воронов.

Нагадаємо, Проблем у Смілі вистачає. Так, 7 грудня екс—секретар Віктор Федоренко вирішив поновитись на посаді. Ще раніше, Смілянська міськрада таки взяла на себе борги Смілаенергоінвесту. Активіст Ілля Слободяник зазначав, що це відбулося під шаленим тиском нового очільника Черкаської ОДА.

– Не все так однозначно! Жодних намірів перекласти фінансовий тягар на плечі містян немає у влади області! Якраз ми працюємо, щоб не допустити цього, – запевнив голова ОДА Олександр Вельбівець.

Він також наголосив, що відповідальність за ситуацію в Смілі і на депутатах міськради, адже діяльність приватного підприємства Енергоінвест була спільною з діяльністю комунального підприємства.

Але голова ОДА хотів би, щоб активність депутатів була спрямована на рівень відповідальності тих посадових осіб, у тому числі і колег депутатів Смілянської міськради, в частині спільної діяльності комунального підприємства і приватної структури.

– Свідомо чи несвідомо є неналежний контроль за такою діяльністю, коли люди справно сплачували за послугу, а підприємство постачальник не розраховувалося за отриманий газ з власником. Складається враження що комусь це вигідно. Є відповідні акти звірок. Там є підписи окремих працівників структурних підрозділів ОДА, про те, що і вони були учасниками звірок. У 2016 році була наявність боргів у 80 мільйонів і ніхто тоді чогось не бив у дзвони! – заявив Олександр Вельбівець.

Вельбівець заявив, що після вольового рішення Президента міські чиновники з депутатами вирішили, що і «цього разу споживання газу може бути дармовим».

– Повірте мені, що додаткові зобов’язання не на людей, а на гарантіях бюджету. Це різні поняття! Я б не хотів, щоб були спекуляції! – запевнив Вельбівець.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 правда 20.12.2018 11:28
федоренко має сидіти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Ітар ТАСС 18.12.2018 23:09
Молодьці, робята у ФєеСьБє вам уже тринадцьяту зарплату нарахували.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Вітамінка 18.12.2018 23:08
Цікаво-як з Березаньом пиво пити, так ді-джей із Кам'янкки,він же Воронов, завжди за і йому на оборудки Яріка та Ко начхати...ну-ну...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100