реклама
Sucurity Police

реклама

17 грудня увечері в Черкасах на котельні за адресою: Дашковича, 62 виникли проблеми у вигляді падіння тиску в тепловій мережі. Фахівці КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» розібралися з проблемою та пояснили ситуацію. Про це інформує "Прочерк"

560x747-images-news-122018-.thumbs-fff5f0c49be71556450e6b19bb956ad1_0_1400_0

– Близько 16.30 на котельні за адресою: Дашковича, 62 оператором котельні було помічено падіння тиску в тепловій мережі. Про це доповіли начальнику дільниці, який прибув на котельню і сам спробував вирішити ситуацію. Але це йому не вдалося. Обладнання, зокрема, насоси, подавали тиск, але підживлення у зворотну теплову мережу не було. Тож поступово тиск у центральній частині міста в мережах почав знижуватися до критичної точки. Тому для запобігання закипання котлів та уникнення гідравлічних ударів в теплових мережах були зупинені котли на котельні, – розповідає головний інженер підприємства Микола Джулай.

Начальник дільниці перевірив все обладнання, і воно було справне, проте ситуації це не змінило. Про ситуацію начальником дільниці було повідомлено головному інженеру, який доповів директору підприємства Павлу Карасю, ними було прийняте спільне рішення отримати підживлення від Черкаської ТЕЦ.

– Мережеві насоси у нас все-таки працювали, але люди отримували мінімальне тепло, і ми просимо вибачення за незручності. Водночас наші фахівці підозрювали, що, можливо, стався порив абощо, – каже директор КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

Тому бригади розпочали активне обстеження теплових мереж від котельні. Отримавши підживлення від Черкаської ТЕЦ, вдалося стабілізувати тиск в мережах та включити котельню в роботу.

– При пошуку пориву нашими фахівцями було виявлено, що понаднормове підживлення йде в напрямку басейну. Цю теплову мережу ми до ранку залишили закритою. Зранку ми продовжили роботи з насосним обладнанням, і виявилося, що у дросильну шайбу витратомірної ділянки з теплової мережі втрапила пластикова пляшка. Як втрапила туди пляшка, це було просто незрозуміло, проте перекриття пляшкою цієї шайби призвело до того, що підживлення теплової мережі не відбувалося, – каже Микола Джулай.

Фахівець працює у сфері теплових мереж вже майже 30 років і каже, що бачив різні речі, які потрапляють в трубопроводи теплових мереж: це були дитячі ляльки, дрова будь-яких розмірів, керамзит, куфайка, пляшка з-під шампанського.

Керівництво підприємства припускає, що такі речі в теплову мережу можуть кидати або діти, або несвідомі дорослі на момент будівництва нової теплової мережі чи заміни ділянки мережі.

– Діти, граючись, у вечірній час можуть кинути якусь річ в трубу, і це може згодом призвести до проблем. Бо, якщо за двадцять метрів кинути якусь річ, не завжди можна її помітити. А змонтувавши трубопровід, не завжди також можна вимити цю річ при проведенні промивки мереж після ремонтних робіт. Тож прохання до громадян бути свідомішими і дбати про комунальне майно, адже від необачних дій деяких осіб можуть страждати інші громадяни, – зазначають на підприємстві.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 ЮЗР 21.01.2019 10:37
Видно Паша пивко сосал :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Перехожий 22.12.2018 22:10
Цитую Гроші:
Громадяни в нас дикуни, екологічна свідомість на нулі. Розкидати сміття - буденна справа.

Теплова мережа, це не зливова каналізація і не смітник. Тому, те що сталося це бардак на КПТМ «Черкаситеплоко муненерго»
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 дивно 22.12.2018 21:59
так як у нас роблять ремонтники, то і не таке трапиться. Розтягують на тиждні роботи, які можна зробити за години. Залишають відкриті труби, розриті котловани. Один робить, десять радять. как то так
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 ЄБРРН 22.12.2018 20:07
Пластмасова пляшка-це тепер так називається Карась
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Перехожий 22.12.2018 08:49
Був випадок, що зварювальни залишив шматок електрода під кришкою ядерного реактора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Гроші 21.12.2018 18:56
Громадяни в нас дикуни, екологічна свідомість на нулі. Розкидати сміття - буденна справа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100