Фахівцями Управління Держпраці у Черкаській області проведено планову перевірку Районного комунального підприємства «Кам'янський водоканал» щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

sud

За результатами перевірки встановлено порушення вимог ст.21 Закону України «Про охорону праці», вимог чинних нормативно-правових актів з охорони праці, що створюють загрозу життю та здоров’ю працюючих, а саме: здійснюються газонебезпечні роботи без одержання дозволу відповідно до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року №1107.

Відтак, Управління Держпраці у області звернулося до суду з позовом про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до Районного комунального підприємства «Кам'янський водоканал» з проханням заборонити виконання газонебезпечних робіт.

За результатами розгляду справи Черкаським окружним адміністративним судом 29.11.2018 прийнято рішення, яким адміністративний позов задоволено повністю, а саме: застосовано до Районного комунального підприємства «Кам'янський водоканал» заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю), шляхом зобов'язання повної зупинки виконання газонебезпечних робіт.

Відновити газонебезпечні роботи Районне комунальне підприємство «Кам'янський водоканал» зможе лише після усунення порушень, які створюють загрозу життю та здоров’ю працівників.

Судом зазначено, що, виконуючи роботи підвищеної небезпеки та експлуатуючи машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки без відповідних дозволів, з порушенням встановлених правил, тощо, роботодавець наражає своїх працівників на небезпеку на робочому місці, чим порушує їх конституційне право на належні, безпечні і здорові умови праці, а тому, на переконання суду, виявлені порушення законодавства про охорону праці є підставою для застосування до суб’єкта господарювання заходів реагування у сфері державного нагляду.

З текстом судового рішення можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/78259669

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Перехожий 23.12.2018 09:58
Оце вкотили. Із всього наведеного не зрозуміло чи буде тепер газом різати труби, чи борщ працівники на обід не будуть гріти на газовій плиті?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100