реклама

реклама

Колишній генеральний директор державного підприємства «Макєєввугілля» Станіслав Марксович Толчин, очевидно, буде призначений на посаду начальника Головного управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин облдержадміністрації. Нагадаємо, нещодавно з цієї посади за власним бажанням був звільнений Володимир Калашніков, який приступав до керування на Черкащині у статусі партфункціонера ПР з Харківської області.

Як повідомили «Прочерку» джерела в оточення голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, відповідна пропозиція про призначення Толчинова в ОДА є. Учора цю людину знайомили з колективом.

Однак сьогодні губернатор у відрядженні, тож деталі щодо призначення донецького Толчина на місце харківського Калашнікова у прес-службі не повідомляють.

– Як тільки буде відповідне розпорядження, воно з’явиться на сайті облдержадміністрації, – повідомили «Прочерку» в прес-службі ОДА.

Як повідомляє сайт Донецької обласної ради, Станіслав Толчин є депутатом від Партії регіонів. У графі про місце роботи вказане наступне: генеральний директор державного підприємства «Макєєввугілля». Однак коли журналіст зателефонував за телефоном, який вказаний у графіку прийому виборців, там спершу відповіли, що не знають, «що таке Черкащина», і кинули слухавку. Після повторного дзвінка нам повідомили, що Толчин розрахувався з посади гендиректора.

Разом з тим, у інтернет-ЗМІ повідомляється, що Станіслав Толчин має сумнівну репутацію. Зокрема, сайт from-ua наприкінці минулого року з посиланням на ряд ЗМІ повідомляв таке:

«Станіслав Толчин украв десятки мільйонів. Про це розповів журналістам прокурор Донецької області Володимир Вишинський.

– Було декілька схем, які розроблялися і працювали роками, - розповів В.Вишинський в інтерв'ю «Комсомольській правді». - Доки ведеться слідство, ми не маємо прав розголошувати подробиці. Скажу одне. Десятки мільйонів гривень, замість того, щоб поповнювати державний бюджет, ставали для когось наживою. Людина (Станіслав Толчин – прим.ред), яка займала високе положення, думала не про свій багатотисячний колектив, а набивав собі кишеню...

Слова прокурора підтвердив також Михайло Ничипор – в.о. гендиректора «Макєєввугілля» на час відсутності Станіслава Толчина, який, нагадаємо, у вересні поточного року виїхав до Ізраїлю.

– Коли 15 жовтня цього року я був призначений на нинішню посаду, «Макєєввугілля» у фінансовому відношенні знаходився в стані «розбитого корита», - сказав М.Ничипор в інтерв'ю «Вечірній Макіївці». - Кредиторська заборгованість Державного підприємства складала близько 1 мільярд 700 мільйонів гривень. З них близько 700 мільйонів ДП заборговувало різним приватним структурам, які інвестували засоби в «Макєєввугілля». Вони сподівалися отримати прибуток, але залишилися в мінусі...

А найбільш обговорюваною новиною на самому ГП «Макєєввугіллі» сьогодні є бажання Станіслава Толчина повернутися до України, щоб викупити свої кримінальні справи і знову запустити звичні схеми. Цю новину позитивно сприймає невелика група людей, яких називають наближеними Толчина. У його свиту, за даними сайту ОРД, входять близько 300 чоловік, які при правлінні Станіслава Марковича (таємно від робітників) отримували тіньові доплати, путівки, пільги...»

Про тісну дружбу між Сергієм Тулубом і Станіславом Толчином так писала «Українська правда»:

«…Те, що Станіслава Толчина й Сергія Тулуба пов'язує особиста дружба - знає вся галузь. Тому мало хто дивувався, що людина, яка ніколи не була навіть директором шахти або головним інженером, раптом, стала керувати цілим вугільним об'єднанням. У вуглепромівських колах відомо, що пан Толчин володіє Макіївським заводом залізобетонних конструкцій.

А відомо тому, що ще в перше пришестя Тулуба на міністерську посаду Макєєвський ЗБК (що належав тоді Мінвугілля), за документами, начебто, виклав всі шахти Макєєввугілля залізобетонними плитами.

Уявляєте собі такі автобани під землею? На жаль, насправді, шахтарі й зараз ходять у макіївських шахтах по породі, але історія ця стала в середовищі вуглярів хрестоматійною ілюстрацією дружби між міністром і ... просто гарною людиною…

У гаражі Станіслава Толчина на сьогоднішній день, за даними ДАІ, стоять три автомобілі MERSEDES-BENZ, плюс RANGEROVER, JAGUAR і HAMMER H2. За оцінками експертів вартість цього автопарку перевищує 500 тис. доларів США.

Не соромиться Станіслав Толчин і своєї пристрасті до колекціонування годинників від провідних європейських виробників. Нещодавно на макєєвському генералі красувався годинник BOVET, вартість якого перевищує 250 тис. доларів США...»

реклама

Коментарі  

 
+4 #26 qwek 19.03.2012 21:19
У якій церкві слід поставити свічку,щоби припинити це нашестя? :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #25 sergo 19.03.2012 20:11
п-ц черкассам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #24 sergo 19.03.2012 20:09
Цитую А хто є Оксана Колісник?:
А хто така Оксана Колісник?

влюбился?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #23 федор принципиальный 19.03.2012 16:56
если это правда черкассам пипец машина квартира оклад премиальные откуда же средства на ремонт дорог светофоров тротуаров
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #22 Опа! 19.03.2012 13:24
Цитую Жора:
Ну і фейс! Хоч цуциків бий!


Гламурный по**нок :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #21 Кушать хочется? 18.03.2012 21:02
Цілком очевидно - "Тутешній" працівник пресслужби міського голови, ТУТА "відпрацьовує" зарплату і хоче премію :lol: :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #20 Бровко 18.03.2012 16:28
Не циган, а чистокровний єврей.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #18 А хто є Оксана Колісник? 18.03.2012 08:51
А хто така Оксана Колісник?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #17 sh239k25 17.03.2012 23:29
Он наверное будет помогать туловищу искать шахту,где туловище героя получил.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100