реклама

реклама

У Черкаському бізнес-коледжі відбувся другий випуск школярів за програмою  IT KIDS. Ази програмування протягом трьох місяців опановували 45 учнів 6-7 та 8-9 класів.

IT Kids 3

Проект реалізують спільно Cherkasy IT Cluster, бізнес-коледж і всеукраїнська мережа клубів кодування CodeClub UА.

Під час проходження курсів школярі створювали web-сайти, анімацію та комп’ютерні ігри, використовуючи мови програмування Scratch, HTML та CSS. Заняття проводили студенти ІІІ та ІV курсів бізнес-коледжу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення».

На завершення навчання учні, що вивчали Scratch, створювали унікальні новорічні листівки. Дехто, наприклад, записував для них свій голос. А от ті, що вчили HTML та CSS, розбиралися у структурних елементах веб-сайту.

– У річному підсумковому звіті, який опублікував один з найавторитетніших ІТ-шних ресурсів Developers.Org.Ua, зазначається, що ІТ-ринок праці у 2018 році показав рекордні темпи росту. За підрахунками, кількість зайнятих спеціалістів в українському ІТ досягла відмітки 160 тисяч. Це означає, що у наступному році показники будуть ще більші. Галузь дає можливість розвиватися та будувати стабільну кар’єру. Наше завдання - говорити про такі можливості. Такі проекти як IT Kids дають змогу зробити перший крок і спробувати себе у цьому напрямку ще зі шкільних років, - говорить керівник ГО Cherkasy IT Cluster Анастасія Негода.

Наступний набір учнів заплановано у лютому наступного року. Навчання розпочнеться у березні 2019-го.

За словами завідувача відділення інформаційних технологій бізнес-коледжу Владислава Хотунова, для участі у проекті школярі повинні заповнити онлайн-форму, а опісля - пройти невеличке тестування.

– Під час осіннього набору ми отримали втричі більше заявок, аніж під час першого сезону. У лютому буде можливість переконатись, чи це закономірність, що свідчить про підвищення попиту, чи випадковість, яка тоді була пов’язана загалом зі стартом навчального процесу, - говорить викладач. - Цікаво, що під час осіннього набору продовжили навчання 15 учнів, що навчались у першому сезоні. І всі вони дійшли до кінця. Це свідчить про те, що вони ставились уже більш відповідально до процесу навчання, з більшим усвідомленням.

Забезпечує викладачів програмою курсів та усіма необхідними матеріалами всеукраїнська мережа клубів кодування CodeClub. Її було створено у 2012 році. Нині CodeClub існує вже у 32 країнах світу.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100