реклама

реклама

Священик Михайло Василюк із Тальнівщини, який брав участь у єпархіальних зборах в черкаському Свято-Троїцькому кафедральному соборі, розповів про те, як відбуватиметься об’єднання православних на Черкащині.

27122018145542874

Про це пише журналіст Олег Шатайло у виданні «Вісті Черкащини».

Нагадаємо, під час єпархіальних зборів 21 грудня відбулося обговорення Статуту новоствореної Православної церкви України, прийнятого на Об’єднавчому соборі у Святій Софії в м. Києві 15 грудня 2018 року. Крім того, прийняли звернення до духовенства УПЦ Московського патріархату, в якому закликали «вийти з підпорядкування Російської Православної Церкви та приєднатися до Православної Церкви України». Духовенство ПЦУ також наголосило, що не підтримуватиме жодних силових дій, спрямованих на захоплення храмів УПЦ Московського патріархату.

– На зборах в Черкасах йшлося про те, що ми, священики Київського патріархату, перейшли в Православну церкву України і підпорядковуємося своєму митрополиту Іоану, – розповів отець Михайло. – Автокефальні священики (колишньої УАПЦ, – ред.) і священики Московського патріархату після входження до об’єднаної церкви теж будуть підпорядковуватися своєму єпископу. Але це вже не буде три конфесії, а одна – Православна церква України. Ті, що не перейдуть, через три місяці повинні поміняти назву і називатися Російською православною церквою в Україні. Якщо вони цього не зроблять, ми їм будемо допомагати це зробити.

Священик наголосив, що у новоствореній церкві визнаватимуться всі таїнства та обряди, здійснені в усіх православних храмах до об’єднання (хрещення, вінчання, поховання тощо). Він також закликав віруючих різних конфесій до порозуміння і терпимості один до одного.

– Церква не повинна бути агресивною, бо Бог не є агресія. Бог – доброта, любов і милосердя. Що ми зараз в Україні і хочемо зробити – підкреслити, що ми хочемо мати свою єдину церкву, свій мир без участі Росії, – сказав священик.

Отець Михайло також повідомив, що після Об’єднавчого собору до його храму прийшли 10 нових парафіян, які раніше відвідували церкву Московського патріархату.

– Переконаний після отримання томосу справи з входженням в єдину православну церкву підуть швидше. Ми є учасниками великого єднання українських церков в єдину помісну церкву! – підсумував священик.

реклама

Коментарі  

 
+3 #8 Люди 31.12.2018 23:33
Обряди здійснені у церкві мають бути безкоштовні, а пожертвування добровільні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Ввірянин 31.12.2018 17:32
А тарифи на хрещення, вінчання та поховання теж зилишаться ті ж самі, чи можливо стануть безкоштовні?
Так, Церква не повинна бути агресивною, але вона не повинна бути і печерою розбійників.
"Потому Ісус увійшов у храм Божий, і вигнав усіх продавців і покупців,і поперевертав грошоноиіналам столи та ослони - продацям голубів. І сказав їм: "Написано: "Мій дім - буде домом молитви", а ви робите з нього печеру розбійників"(Матвія, 21:12, 13).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Зашифроній розконсервован 31.12.2018 10:25
Ст. прапорщик ФСБ Софроній плаче за безкоштовним ''миро'' з москви. Забув, що за свій флот в Україні, москва ще й приплачувала, як і онуфріям з софроніями сьогодні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 ЗСУ 31.12.2018 09:59
Цитую Запитання:
А Софроній переходить до Православної Церкви України?

Маючи таких агентів ФСБ,як вікарій Іоанн,на це тяжко рішитись. На це потрібно мати духовну силу,а не тільки дар повчання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #4 Дедушка Ох 31.12.2018 09:56
«Собор відбувся. Робимо наступні кроки»-тобто дiлимо грошi та майно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Регіональна Тальнівщина 30.12.2018 23:51
Цитую Запитання:
А Софроній переходить до Православної Церкви України?


він свою церкву створить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Бедный Онухрий 30.12.2018 20:45
Щас поди там у себя в келье душой рвётся, что из-за долгой и продолжительной болезни, ещё не скоро сможет высказать своё твёрдое слово к кому же ему выгоднее примкнуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Запитання 30.12.2018 19:45
А Софроній переходить до Православної Церкви України?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100