реклама

реклама

31 грудня почалась виборча кампанія. Постанову про початок виборчого процесу чергових виборів Президента України підписано головою ЦВК Сліпачуком 27 грудня. Офіційна реєстрація кандидатів закінчиться 9 лютого 2019 року. День виборів - 31 березня 2019 року. На підрахунок та офіційне оголошення голосів часу у ЦВК буде до 10 квітня.

27-12-2018_pres_konf

Черкаська область під час президентських виборів буде поділена на сім окружних виборчих округів (194-ий та 195-ий з центром у місті Черкаси, 196 з центром у місті Корсунь-Шевченківський, 197 з центром у місті Канів, 198 з центром у місті Сміла, 199 з центром у місті Жашків та 200-й з центром у місті Умань). Їх межі співпадатимуть з межами округів на виборах народних депутатів 2014-го року.

На кожному з цих округів ОПОРА матиме довготермінового спостерігача.

Окрім цього, ОПОРА представила виборчого омбудсмена, головним завданням якого буле моніторинг дій поліції, прокуратури, судів щодо розслідування виборчих злочинів.

«Метою діяльності омбудсменів із захисту виборчих прав стане захист активного та пасивного виборчого права, попередження порушень права на вільні і справедливі вибори за допомогою усіх доступних відповідно до законодавства можливостей та забезпечення невідворотності покарання за порушення виборчих прав», – зазначив виборчий омбудсмен у Черкаській області Тарас Щербатюк.

Про це інформують в ГМ "ОПОРА".

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Годі 02.01.2019 10:35
Тарасе, йди вже працюй десь. Хорош гранди відробляти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100