реклама

реклама

Заслуженого журналіста України Катерину Таран, яка стояла біля витоків телебачення Черкащини, провели сьогодні в останню путь у рідних Черкасах.

16684141_1793610694295434_3252000657215211894_n

Катерині Пилипівні зовсім нещодавно, 2 січня, виповнилося 63 роки.

Народилася вона в 1956 році в Сахнівці Корсунь-Шевченківського району. Навчалася у школі, директором якої був знаменитий учитель-новатор Олександр Захаренко. Катерина Пилипівна дуже пишалася, що закінчила саме цю школу. З дитинства мріяла стати журналістом. Після закінчення Київського державного університету ім. Т. Шевченка отримала цілу низку пропозицій щодо працевлаштування, в тому числі й від столичних ЗМІ. Проте вона обрала Черкаси. Тут 12 років працювала на обласному радіо. Згодом стала одним із творців обласної телестудії «Рось».

На думку американсько-українського журналіста, вихідця з Черкас Льва Хмельковського, саме телестудія «Рось» була головним життєвим покликанням Катерини Пилипівни. «Катерина Таран була покликана створити телестудію «Рось», і вона її створила разом з добраними сучасними репортерами, операторами, ведучими і так далі», – написав він у своєму дописі в «Фейсбуці».

Усе своє життя Катерина Таран присвятила улюбленій роботі й вихованню племінниць.

У своїх прощальних промовах близькі й друзі Катерини Пилипівни наголошували на її журналістській принциповості й непідкупності, через які вона не раз зазнавала утисків.

– Для черкаських журналістів найкращим пам’ятником Каті Таран стане спроба робити те, що робила вона, – створити в краї чесну, правдиву, проукраїнську журналістику, – наголосив однокурсник Катерини Пилипівни, завідувач кафедри PR і журналістики Київського національного університету культури і мистецтв Микола Тимошик. – Створити журналістику з людським обличчям, непродажну, журналістику не негативну, не антиукраїнську, а ту, якій весь час служила вона.

Глибокі співчуття рідним Катерини Пилипівни передав голова Національної спілки журналістів, до вона входила, Сергій Томіленко. Сергій Антонович називає Катерину Таран одним із найбільших авторитетів сучасної черкаської журналістики.

Катерина Пилипівна пішла з життя 5 січня 2019 року після тривалої важкої хвороби, викликаної ускладненим цукровим діабетом. Перенесла важку операцію, в останні місяці не вставала.

Поховали Катерину Пилипівну на п’ятому міському цвинтарі Черкас.

IMG_20190108_125821

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 Анонім 09.01.2019 16:49
Це такі як ...який придбав дім за великі дуже гроші в Дахнівці в циганського барона...держслубовці таки грошей не мають
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 ДРЕСЛЯ 09.01.2019 14:58
Дуже і навіть дуже порядною людиною була,Катя, але такі як ...... укоритили іі життя.Земля пухом тобі,Катя...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100