реклама
Sucurity Police

реклама

На базі комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» 10 січня ц.р. відбувся  семінар для вчителів шкільних лісництв нашої області. Тема заходу – «Учнівські лісництва: аналіз  та перспективи розвитку».

DSC_0740

Директор КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» Людмила Давиденко зазначила, що головна мета семінару – проаналізувати досягнення та здобутки у напрямку діяльності шкільних лісництв Черкащини, спільно обговорити заплановані завдання на 2019 рік та в робочому порядку розглянути найбільш актуальні  питання.

Головний спеціаліст Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Левицький доповів, що  сьогодні в області нараховується 13 шкільних лісництв. Вони охоплюють близько 300 школярів. Ці об’єднання відіграють значну роль насамперед як профорієнтаційні осередки, адже оптимальні умови для навчальних та практичних занять, дослідницької та природоохоронної роботи педагогічним колективам допомагають створювати безпосередньо лісівники.  Учні шкільних лісництв Черкащини мають вагомий ряд здобутків, є активними учасниками усіх лісівничих та природоохоронних заходів, акцій, зльотів, конкурсів, конференцій, в тому числі й всеукраїнських. Окремо зупинився Анатолій Левицький на питанні актуальності тем, які здійснюють юні лісівники у своїх наукових дослідженнях, надав рекомендації щодо вибору тем. Подякував освітянам за професійність у здійсненні спільної  мети – вихованні природолюбів, дбайливих господарів лісу.

Про формування природничо-екологічної компетенції в учнів доповіла Валентина Бойко, керівник шкільного лісництва  Ризинської ЗОШ I-III ступенів (Звенигородський лісгосп). Доповідач зупинилася на основних аспектах навчальної  програми для вивчення предмету  “Основи лісового господарства“, яка розроблена лісівниками і науковцями Черкащини для 10-11 профільних класів загальноосвітніх навчальних закладів, опублікована та видана в авторській редакції у 2018 році. Головна мета програми – підготовка старшокласників до виконання основних видів робіт у лісовому господарстві, професійне самовизначення, виховання ціннісного ставлення до природи, любові до природних багатств рідного краю. Розрахована на 420 годин, складена з врахуванням біологічних знань попередніх класів та призначена для 2-х років навчання.

DSC_0748

Презентацію шкільного лісництва «Богданівець» та гуртка «Лісівники-дендрологи» виконала Лариса Кобиляцька, керівник шкільного лісництва Чигиринського НВК №3. Також ознайомила присутніх з минулорічним досвідом участі учнів шкільного лісництва у національному відборі Міжнародного конкурсу «Молодь в лісах Європи», який проводився Державним агентством лісових ресурсів та Товариством лісівників України.

Керівник шкільного лісництва Тимошівської ЗОШ I-III ступенів імені Кароля Шимановського (Кам`янський лісгосп) Світлана Погоріла розповіла про здобутки та основні досягнення тимошівських юних лісівників. Зокрема, презентувала основні напрямки діяльності, проведення науково-дослідницької роботи, співпрацю з місцевими лісівниками.

У семінарі взяли участь в.о. завідувача кафедри загальної екології, педагогіки та психології Черкаського державного технологічного університету Інгріда Чемерис та директор Лубенського лісотехнічного коледжу Роман Сендзюк, які презентували навчальні заклади, де можуть здобувати майбутню освіту лісового профілю зокрема й учні шкільних лісництв.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Януш Пшимановский 14.01.2019 09:48
Тимошонковцам - риспект!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100