реклама

реклама

24 січня о 16.00 у Черкаському обласному художньому музеї відбудеться відкриття персональної виставки київського художника Костянтина Роготченка, творчість якого виразно виокремлюється на тлі сучасного українського мистецтва.

Afisha-Rogotchenko Про це інформує прес-служба Черкаського художнього музею, пише «Вичерпно».

Костянтин Олексійович Роготченко народився 1989 року у Києві в творчій родині письменників, художників та мистецтвознавців. Його прадід – Остап Вишня – відомий український письменник, класик сатиричної прози ХХ століття. Відтак майбутній художник зростав у родині, де шанувалися українська культура та народні традиції.

З майбутньою професією Костянтин визначився ще у шкільні роки, коли відвідував студію Анатолія Твердого і Валерія Шкарапути та здобував живописну освіту у Миколи Копайгоренка. Потім було навчання у Київському національному університеті технології та дизайну на факультеті графічного дизайну, що згодом вплинуло на манеру візуальних висловлювань художника.

У 2008 році Костянтин Роготченко стає членом молодіжного об’єднання «АртРух». Він постійно експериментує, шукає себе у станковій графіці, створює шовкографії, офорти. У 2014 році художник був відзначений званням лауреата премії Георгія Якутовича за роботу «Вітер».

Через гру кольору та його відтінків, Костянтин акцентує увагу глядача на гострих соціальних проблемах. Кожна з робіт митця – це потужний філософський меседж із глибинним підтекстом та сильною емоційною напруженістю, де кожен глядач може відчути щось особистісне, індивідуальне. У той же час, як дизайнер, він проектує необхідну йому геометрію полотна з розміщенням колірних акцентів. Так формується його власний індивідуальний почерк, домінантою якого є лінія, що переходить з одного полотна на інше.

На виставці у Черкаському художньому музеї будуть представлені як графічні, так і живописні твори автора, де глядач зможе особисто побачити багатогранність, динаміку та творчий пошук митця.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100