реклама

реклама

Вадим Мазніченко втратив руку і ногу під час мінометного обстрілу під селом Старогнатівка Донецької області. Хлопець родом із Миколаївщини, але воював у батальйоні «Черкаси», також він виступав за збірну України в «Іграх Нескорених», зараз із дружиною проживає в Черкасах. Цьогоріч міська влада зробила учасникам АТО та ООС невеликий подарунок - надала можливість безкоштовно 10 разів на місяць відвідувати басейн. Але для бійців з травмами кінцівок кожен похід туди більше нагадує нове випробування, ніж реабілітацію, адже про людей з інвалідністю в закладі ніхто не подбав. Навіть пандуси біля входу вже місяць стоять закидані снігом, пише "Про все"

7f6e568f455bb22231c28884194d4063

Вадим зібрав усі довідки для відвідування басейну, але фізично дістатися плавального залу, самотужки зайти у воду і вийти з неї, хлопцеві дуже важко.

Річ у тім, що басейн не обладнаний для людей з інвалідністю. Так, там є пандуси, але вони засипані снігом, або будівельними матеріалами. У старому радянському приміщенні, де розташований басейн, вузькі проходи, які супроводжуються «гострими» сходинками, через що проїхати на візку самотужки не можливо.

- Тут незручно приймати душ, адже немає де сісти. Добре було б поставити сюди спеціальне крісло, на яке б можна було сісти, помитися, не замочивши основний візок – розповів Вадим Мазніченко.

Хлопцеві дуже подобається займатися плаванням, але найважче – це зайти у воду і вийти з неї. За кордоном у басейнах є спеціальні крісла, які буквально піднімають людину з води, де вона може пересісти в основний візок і далі пересуватися приміщенням.

- Якби тут були всі умови, то я б допомагав ветеранам з міста й області дістатися басейну, щоб вони могли користуватися своїми правами та проходити реабілітацію. Взагалі усі радянські будівлі треба перебудувати, щоб вони відповідали новим стандартам ДБН. Треба створювати комітети, у складі яких будуть люди з інвалідністю. Лише вони знають, як зробити місто комфортним для нас, - додав Вадим.

Також хлопця обурили туалети у приміщенні, адже там є сходинки, і людині на візку користуватися ними майже неможливо.

- Це ганьба! - сказав АТОвець.

Директор Центрального стадіону Юрій Гончаров зауважив, що Вадим Мазніченко до нього не звертався, тому за таку проблему вони не знають.

- Треба з ним спілкуватися, щоб знати про потреби, і звісно будемо робити що можемо, - додав директор КП «Центральний стадіон».

Заступник міського голови Юрій Ботнар запевнив, що вони працюватимуть, аби у 2019 році людям з інвалідністю було зручно плавати в басейні.

Шкода, що до цього на проблеми таких людей ніхто уваги не звертав.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Старший Козак 22.01.2019 15:36
Головне можновладці пропіарились "падли", і надалі що там відбувається то їм вже глибоко пох@й.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 психолог 21.01.2019 20:52
На центральному стадіоні басейн - спортивний. Реабілітацію краще проходити в басейні "Астри" - вона для того і створена.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Андрей 21.01.2019 20:48
Концлагерь, мы все живем просто в концлагере
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #1 правда 21.01.2019 17:36
а юрію гончарову як і юрію ботнару взагалі все фіолетово, може тому що обидва юрії? Прикольні чинуші. Аби дупи в кріслах гріти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100