Відеореєстратор - це пристрій для відеофіксації, якій використовується для запису всього, що відбувається з автомобілем. З його допомогою можна отримати інформацію про ДТП, хто був винуватцем, чи було порушення з боку водія та інше. Це дуже надійний свідок, який часто допомагає уникнути неприємностей і довести свою правоту в складних випадках.

Технічні особливості відеореєстраторів

Кожен автомобільний відеореєстратор - це складний пристрій, що має безліч функцій. При виборі приладу потрібно враховувати всі параметри, адже важливо не тільки, щоб пристрій працював довго і надійно, а й забезпечував високу якість зображення.

Є кілька критеріїв, на які обов'язково треба звертати увагу, якщо ви хочете купити відеореєстратор.

Розподільча здатність

Саме від цього параметра залежить чіткість зображення. Вона може бути різною:

- VGA (640х480) - найнижча якість, картинка при виведенні на великий екран буде розмитою.

- HD (1280х720) - зображення середньої якості. На екрані ПК може бути трохи нечітким.

- Full HD (1920х1080) - дозволяє отримати якісну картинку при перегляді на моніторі ПК.

- Super HD (2304х1296) - знімає відео з дуже чітким зображенням, можна розглянути навіть дрібні деталі на великому моніторі або телевізорі.

Кут огляду об'єктива камери

Від нього залежить область, яка потрапить в кадр. Чим показник вище, тим більш повну картину того, що відбувається, буде записувати пристрій. Мінімальне значення не повинно бути менше 120 градусів.

Чутливість

Це також дуже важливий параметр, який відповідає за якість зображення при зйомці в умовах поганого освітлення. Чим нижче буде чутливість камери, тим краще вона працює, коли їй бракує світла.

Додаткові функції

Багато сучасних моделей мають багато корисних функцій, які можуть підвищити комфорт і ефективність використання відеореєстратора, наприклад:

- GPS - реєструє швидкість і маршрут руху автомобіля. Функція дуже корисна, якщо треба простежити за пересуванням водія. Ви в будь-який час можете подивитися і відновити свій шлях.

- Акумулятор - наявність вбудованого джерела живлення дуже важлива, тому що у випадку аварії, якщо електроніка машини вимкнеться, то реєстратор все одно буде знімати. Також завдяки акумулятору можна вести зйомку за межами салону автомобіля.

- ІЧ або LED підсвічування - може стати в нагоді в сутінках і вночі, коли зйомка проводиться при слабкому освітленні.

- Вбудований монітор - полегшує настройку кута зйомки, а також дозволяє відразу подивитися відзняте відео в разі потреби.

- Датчик руху - використовується для забезпечення автоматичного старту зйомки. Саме він включає реєстратор, як тільки машина рухається з місця.

- Радар детектор. Це популярний пристрій, який власники машин встановлюють, щоб під час їзди по місту або автостраді отримати сигнал про те, що автомобіль потрапив в зону дії радарів патрульної служби. Вбудований в реєстратор датчик дозволить заощадити, ви отримаєте відразу 2 прилади в одному.

Звичайно, вибір відеореєстратора для автомобіля завжди індивідуальний, адже у кожного водія своє уявлення про його функції і призначення. Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам зробити правильний вибір. Більше інформації про різні моделі і параметри відеореєстраторів ви знайдете тут.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100