Документи на пільгове кредитування житла в межах обласної програми вручили 21 атовцю з Черкащини. Це відбулось під час розширеного засідання Центру допомоги учасникам АТО. У ньому взяли участь представники Центру, регіонального управління Держмолодьжитла, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, ГО учасників АТО та ін.

05

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Нагадаємо, обласна програма забезпечення учасників АТО та членів їхніх сімей житлом на період до 2020 року, розроблена зокрема й за участі атовців, ухвалена ще в 2015-му. Вона реалізується спільно з Черкаським регіональним управлінням Держмолодьжитла. Минулоріч на одному із засідань сесії обласної ради внесли зміни до програми. Так, поміж претендентів на забезпечення житлом у межах програми відтепер і бійці-добровольці.

За словами керівника Центру допомоги учасникам АТО Євгенія Одновола, свого часу обласну програму затвердили, аби вирішити проблему забезпечення житлом учасників АТО – шляхом вигідного для них та їхніх сімей пільгового житлового кредитування.

– Програмою передбачено співфінансування з місцевого та обласного бюджетів – 90 % та 10 % відповідно, – сказав очільник Центру. – Із кожним роком програма набуває неабиякої популярності, бажаючих оформити кредит стає все більше. І це говорить про її успішність. Цьогоріч на придбання житла військовим вже передбачено понад 15 млн грн, зокрема з місцевих та обласного бюджетів. Я нагадаю, що бійці мають змогу придбати нове помешкання й у межах державних програм. Адже нині підтримка й покращення життя військових, про що неодноразово наголошує й Президент України, є одним із важливих завдань.

Як зауважив керівник регіонального управління Держмолодьжитла Олександр Паливода, подібних до обласної програми вже 20 в межах області, також є 7 програм у містах. Їх розробляють на сьогодні й в об’єднаних територіальних громадах, зокрема Степанецькій, Білозірській.

За роки дії обласної програми маємо такий результат:

- 2016 рік – 2 квартири, зокрема в містах Умань та Сміла;

- 2017 рік – 18 квартир, зокрема15 квартир у м. Черкаси та по одній в Умані, Смілі, Шполі;

- 2018 рік – 21 квартира, а саме: 15 квартир в м. Черкаси, по одній в Умані, Смілі, Каневі, Звенигородці, Шполі, Корсунь-Шевченківському.

– І вже на початок цього року в Черкасах зареєстрували 382 бажаючих взяти кредити, з яких 146 вже підготували повний пакет документів, – зауважив Олександр Паливода. – Загалом у межах області звернулись 104 бійці, з них близько півсотні – з повноцінно оформленими документами. У цілому ж родини, які вже отримали житло в кредит, задоволені, адже в середньому щомісячна плата за умовами кредиту становить 1-2 тис.грн, що значно дешевше та вигідніше за винайм житла.

Під час засідання 8 черкащан, поміж яких і переселенці, одержали також документи на кредитування житла в межах державної програми «Доступне житло».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100