реклама

реклама

Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, який в УПЦ Київського патріархату очолював службу капеланів (військових священиків), на засіданні Священного Синоду об’єднаної Православної церкви України 5 лютого затверджений головою Синодального управління військового духовенства.

DSC_7459

Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Крім того, митрополит Іоан увійшов у перший склад Священного Синоду ПЦУ. Відповідно до Статуту, до Священного Синоду входять по черзі усі архієреї (митрополити, архієпископи, єпископи) – починаючи від тих, які перебувають у архієрейському сані найдовше. Термін каденції – один рік.

– Формування Синоду за грецькою традицією та його ротації – це ще те, до чого треба буле звикнути. Як для старту, склад оптимальний із можливих, – вважає відомий український релігієзнавець Юрій Чорноморець.

На його переконання, затвердження митрополита Іоана на посаді керівника українського капеланства – правильне рішення.

– Вважаю, що повинно бути більше підтримки з боку відповідних управлінь капеланів та волонтерів на місцях, щоб люди з кабінетів з оточення керівників не гордували тими, хто нюхає порох та місить грязюку. Треба більше загальноцерковного братства священства та мирян у цих відповідальних служіннях, бо це – точки історичної відповідальності зараз, – вважає експерт.

На його думку, капеланська та соціальна служби (керівником соціальної служби призначено архієпископа Донецького і Маріупільського Сергія) зараз – це все одно що братства в XVI-XVII століттях – від того як і що буде зроблене, залежить вся доля українського православ'я.

– Ну ще також від освіти та просвіти. Тобто очільники чудові, чекаємо на ще більшу активність та злагодженість дій усіх причетних, – написав релігієзнавець у соціальній мережі.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100