реклама

реклама

14 лютого 1990 року народилося Черкаське обласне телебачення. Саме цього дня на технічній базі "Інформвідео" вийшло в ефір перше телеінтерв’ю заслуженого журналіста України Леоніда Рябіщука.

5fce1f47fb09802c93bfcd054ffc71ae
Побачити його можна було в ефірі УТ-1. А вже за рік відкрили відділ телебачення при обласному телерадіооб’єднанні. Це був останній рік існування Радянського Союзу, час змін у суспільстві й свідомості людей. Преса, радіо, телебачення позбулися жорсткого централізованого керування, з’явилася потреба у місцевих ЗМІ.

Телестудія "Рось" була першою серед телевізійних мас-медіа Черкащини.

Сьогодні це філія Національної суспільної телерадіокомпанії України — UA: Черкаси. Ми працюємо, щоб створити можливості для налагодження громадського діалогу, робимо все, щоб надавати суспільству правдиву та збалансовану інформацію.

"Ми пам’ятаємо всіх, хто стояв біля джерел телебачення на Черкащині, для кого воно було і є любов’ю на все життя, — розповіла Олена Баніна, продюсерка UA: ЧЕРКАСИ. — Сьогодні ми, уже як представники Суспільного, теж прагнемо бути флагманом медіа-ринку в багатьох питаннях: у дотриманні журналістських стандартів, у своїй неупередженості й чесності перед аудиторією. Ми намагаємося йти в ногу із часом технологічно, хоча це буває непросто з наявною матеріально-технічною базою. Мені приємно, що до нашої команди долучаються ті, хто сповідує наші цінності й хоче, аби регіональне мовлення розвивалося".

Людмила Михайлівна Діденко прийшла працювати на Черкаське телебачення в 1990 році випусковою редакторкою. Тоді вона відповідала за планування програм, сітку мовлення, комунікацію з друкованими виданнями області, закупівлю матеріалів. Сьогодні Людмила Михайлівна працює в команді суспільного мовника Черкащини провідною фахівчинею групи програмування.

"У молодому колективі молодію душею, — поділилася пані Людмила, — опанувала нові формати, працюю з ефірною сіткою. Важливо, що зараз нам допомагають, вчать, а колись починали "з нуля". Вітаю всіх, хто працював раніше й працює зараз із нашим святом!"

У команді операторів програми "Доброго ранку, Черкащино!" сьогодні працює й Олександр Павлович Костирко. На телебачення прийшов у 1991 році, знімав матеріали для новин, авторських програм. У людях, із якими працює нині, пан Олександр цінує небайдужість.

"Багато нових задумів, ідей. Вони думають, чим зацікавити глядача, привернути увагу до UA: ЧЕРКАСИ, — розповідає про свою роботу Олександр Павлович, — не дають посидіти. Молодь запалює, стимулює рухатися вперед попри негаразди".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100