Депутат Черкаської міськради, "батьківщинівець" Юрій Тренкин, у День Святого Валентина, коли за європейською традицією святкується День закоханих, виставив на своїй сторінці в Instagram російський плакатик з написом "Русский день влюбленных – 8 июля. Помни свои традиции!" пише "Прес-Центр".
75591

Як відомо, 8 липня – встановлений до вшанування Російською православною церквою день Святих Петра і Февроньї. Втім, російська "антиагітка", яка мала б "відучити від Дня Святого Валентина" проілюстрована картинкою часів Русі, хоча День Петра і Февроньї вшановується лише з XVI століття – часів Московської держави.

На російський плакатик від Тренкина звернув увагу громадський активіст Костянтин Мірошниченко, який розмістив відповідний скріншот у Facebook.

Це викликало шквал обурених коментарів черкащан.

Зокрема, журналістка Галина Березенко різко-емоційно розкритикувала партійця "Батьківщини" і написала у своєму коментарі: "Я перевірила – це правда. Ви, депутат міськради, член партії, що має парламентську фракцію, у країні, яка веде війну з Росією, постите на День Святого Валентина пост про "день русскіх традіций"? Вам нічо ніде не жме? (Соррі – прошу вибачення у власника сторінки за зайву емоційність))). Сподіваюсь просто, що депутат у Вас відповість)".

Відповіді від Юрія Тренкина так і не прозвучало, натомість пост в Instagram видалив…

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #13 Забют дєпутата 05.03.2019 16:24
Вітав-вітав, а "влюбльонна" у Трєньку тільки прокуратура)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #12 Не здивований 18.02.2019 15:16
Інтернет-мем "Русскій дєнь влюбльонних. Помні своі традіціі" запущений з території росії, російським праворадикальни м інтернет-ресурсом "Азъ есмь русский".
http://iamruss.ru/russkij-den-vlyublennyh/
На території Білорусі й України розповсюджуєтьс я виключно особами зі слабеньким IQ)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #11 Справка 18.02.2019 14:26
Символом праздника 8 иля в Рос.Едерации стала ромашка. В этот день в РФ дарят букеты ромашек и «февроньки» — открытки с изображением ромашек.
Важная часть мероприятий 8 июля — вручение медали «За любовь и верность», учреждённой Организационным комитетом по проведению Дня семьи, любви и верности в Российской Федерации.
Учреждение Дня семьи, любви и верности положило начало массовой установке памятников Петру и Февронии во многих городах России. На 2016 год было установлено около 60 памятников, что сделало святых самыми популярными героями памятников в России XXI века и самыми «тиражируемыми» православными святыми в стране. Половина была установлена за деньги госбюджета в рамках общенационально й программы, половина — за деньги местных бюджетов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #10 Одно так, одно не так 18.02.2019 14:24
В Кропивницком на заседании Подольского районного совета произошел скандал из-за языкового вопроса.

Депутат Скочко отметила, что депутаты и чиновники в государственных органах должны выступать только на украинском. После чего депутат от Батькивщины Андрей Силивейстров высказался: “Это жлобский язык, все разговаривают одно слово так, одно - так“.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #9 Справка 18.02.2019 14:23
Всероссийский праздник, получивший название «День семьи, любви и верности», впервые прошёл 8 июля 2008 года. Его организатором стал Фонд социально-культурных инициатив, возглавляемый Светланой Медведевой, супругой Димона Медведева. Далее праздник стал отмечаться ежегодно, кроме 2012 года (в связи с наводнением в Краснодарском крае). В 2013 году празднование 8 июля срочно возобновлено в связи с тем, что месяцем раньше путин бросил свою жену.
Накануне празднования в 2016 году депутаты Госдумы от ЛДПР внесли в парламент законопроект об объявлении 8 июля выходным днём. Но профильный думский комитет принял решение, что введение нерабочего дня сократит фонд рабочего времени и плохо скажется на производстве и расходах бюджета.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #8 Дотренькався дєпутатка 18.02.2019 13:19
Подивився у Вікіпедії. Так, святкування "8 іюля" - виключно РОСІЇ, а не Русі.
А мем у соцмережах "помні сваі традиціі" йде звідти, звідки й "дєди ваєвалі только 9 мая". :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #7 Да 18.02.2019 12:49
Цитую Что это было?!:
Знал, что Тренькин тормоз - но не думал, что настолько.
Даже в раше недалеких, застряющих на "скрепах" Кирилла, считают занафталиненным и ретроградами.
Да это да.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-18 #6 Андрій 18.02.2019 12:43
галя весь час щось плутає :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-20 #5 Олександр 18.02.2019 12:29
так може малось на увазі "руські" традиції (від слова Русь), тим більше й не написано "российские" (від слова Россия)?
Так, дійсно Івана Купала (Ярилин день) є своєрідним слов'янським Днем закоханих.
Інформація з Вікіпедії: Ярило був божеством весни й кохання, тому його відповідниками є Камадева та Купідон. Після купальських ігор визначалися пари суджених, а наступний день, Февронії Русальниці, протегував сім'ї та любові. У давнину з цього дня й до Петра гралися весілля.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #4 Что это было?! 18.02.2019 11:40
Знал, что Тренькин тормоз - но не думал, что настолько.
Даже в раше недалеких, застряющих на "скрепах" Кирилла, считают занафталиненным и ретроградами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100