У Черкаських ЗМІ розповсюджено інформацію про 33-річного жителя села Білогородка на Київщині, затриманого нещодавно за підозрою у розбещенні 12-річної черкащанки та погрозах їй зґвалтуванням.

Безымянный Нещодавно прокуратура області повідомила про затримання зловмисника, якого звинувачують у розпусних діях щодо школярки.

Нагадаємо, що у Черкасах в розшук оголосили чоловіка, який, погрожуючи ножем 12-літній дівчинці, змушував дитину переглядати відео порнографічного характеру. Він чіплявся до школярки, погрожував їй ножем і показував порно на телефоні, сталося це неподалік ресторану «Чумацький Шлях».

14 лютого підозрюваному обирали міру запобіжного заходу, пише журналіст Сергій Радченко у свіжому номері «Вечірніх Черкас». На суді були присутні батьки потерпілої дівчинки. Її мати, Яна, досі боїться відкрито розкривати всі деталі історії. Каже, не хоче наражати на небезпеку себе й родину.

– На суді він частково визнав свою провину, – розповідає Яна. Прізвище просить не вказувати. – Лише в частині розбійного нападу, коли він заволодів телефоном доньки. На запитання, для чого він це зробив, сказав, що посварився з дружиною. Приставання категорично заперечує. Швидко назбирали купу документів на допомогу чоловіку. Знали, що його шукали вже давно.

Як стало відомо, дружина підозрюваного жила в Черкасах. У місті залишилась її дитина. Неподалік від її навчального закладу збоченець і зустрів жертву.

Як розповіла в коментарі виданню Zmi.ck.ua мама потерпілої дівчинки, до її доньки незнайомий чоловік підсів на зупинці біля школи і звернувся з дивною фразою: «У мене вчора брат помер, іди купи квітів». Дівчинка відсіла й в розмову не вступала.

– В одній руці у неї був телефон, в іншій - бутерброд. Потім він підсів впритул, взяв за горло і пригрозив: «Смикнешся, закричиш – заріжу. Хочеш жити – іди зі мною». Вона поклала бутерброд в кишеню, телефон він відібрав одразу, відключив його і поклав до себе, – розповіла жінка.

Дорогою чоловік, за її словами, примушував дитину називати себе непристойними словами та розповідав, що він із нею зробить.

– Коли вона запитала: «А куди ми йдемо? Тут же немає квіткового магазину», на це він відповів «Я тебе ґвалтуватиму, а тобі квіти треба?». На повороті на вулицю Кавказьку він вже ліз цілуватися. Людей було дуже мало й всі вони були або через дорогу, або далеко, це видно із записів відеокамер. На вулиці Хрещатик була одна жінка - вона її зачепила за рукав, але на цьому все і закінчилося, – розповіла мама.

З її слів, чоловік попереджав дитину, щоб у разі чого вона казала, що він її дядько й вони йдуть у гості. На запитання дівчинки, коли він її відпустить - спочатку говорив, що завтра, через місяць, а потім взагалі, що віддасть у рабство.

– Дорогою він запитував про її фізичний розвиток саме за статевими ознаками. На повороті на Пушкінській спуск змусив зняти шапку, розстебнути куртку, розпустити волосся. Усю дорогу він її вів за руку, подекуди міцно тримав, коли були люди, або його рука була на плечі, а пальцями тримав її за шию, – сказала жінка.

На імпровізованому футбольному полі на вулиці Гагаріна, зі слів мами, зі сторони Дніпра йшов чоловік, який там поблизу проживає, він і став рятівником дівчинки.

– Він пив там каву біля води. І тоді з пустою чашкою повертався додому, вона його побачила. На той час чоловік її за руку не тримав, адже показував дитяче порно на телефоні. Вона в паніці з криками кинулася до перехожого, схопила його за руку й прохала врятувати, бо її хочуть вкрасти. У цей момент той стояв дивився, коли Володимир (чоловік, якого до якого кинулась дівчинка), дістав телефон і почав викликати поліцію. Педофіл потім теж дістав свій телефон і зробив вигляд чи то він дзвонить, чи то він дивиться в нього. А потім розвернувся і спокійно пішов. Донька попросила не покидати її, провести хоч за паркан, тому він не став його наздоганяти. Сказав, що вона так вп’ялася в руку, що не міг її залишити. Володимир разом із нею за руку піднявся по Пушкінському спуску, – розповіла мама.

Знайти зловмисника вдалося завдяки поширенню в соцмережах інформації про розшук педофіла. Відгукнувся чоловік з Київської області, який і допоміг матері дівчинки «вийти» на підозрюваного Віталія С.

Яна повідомила, що чоловік, до якого кинулася дівчинка за допомогою, готовий давати покази в суді, окрім цього є записи з відеокамер спостереження.

– Зараз ми всіма силами намагаємось не давати згадувати доньці, що тоді трапилося, – розповіла жінка «Вечірнім Черкасам». – Для неї це глибока моральна травма. Вона пережила жах.

Знайшли збоченця самі батьки. Коли впевнились, що це саме він, повідомили правоохоронцям. За кілька тижнів поліція його заарештувала.

– Коли виставили фото злочинця у соцмережах, один чоловік написав, що знає, де він живе, – пояснює мати постраждалої. – Ми з ним почали переписуватися й мій чоловік поїхав за вказаною адресою. Узяв із собою кума. Встановили його особистість й повернулися назад. Поліція відправила йому кілька повісток, щоб з’явився. Той ігнорував, тому його поїхали заарештовувати. Зі слів чоловіка, який вивів на нього, цей педофіл ще у малолітньому віці з другом зловили 6-річного хлопчика й зґвалтували. Але мати «відмазала». Потім був інший якийсь випадок – і його запхнули до армії, аби він не сів до в'язниці. Коли моя донька дізналась, що нападника посадили, почала краще спати. До цього кричала уві сні.

Підозрюваний чоловік працює таксистом. У момент арешту був удома. Суд дав йому 60 діб тримання під вартою без права застави.

– Боялися, що відпустять під підписку про невиїзд, – пояснює Яна. – Хоча й зараз він може оскаржити запобіжний захід. Я поки боюся відкрито про це все розповідати. Інакше якогось дня до нас у вікно полетить граната. Але ми будемо боротися, аби його надовго засадили.

За менше як два місяці після інциденту в Черкасах стався подібний випадок. Незнайомець намагався викрасти іншу дівчинку біля школи №13. Невідомого чоловіка помітила учениця сусідньої школи й повідомила класному керівнику. Школярка впізнала в ньому чоловіка, якого розшукували до цього в соціальних мережах.

Черкаська місцева прокуратура оголосила ймовірному злочинцю підозру одразу за двома статтями: розбій та вчинення розпусних дій щодо неповнолітнього. Якщо провину доведуть, йому загрожує до 8 років в'язниці. Раніше не був судимим.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100