реклама

реклама

Тема Тараса Григоровича Шевченка давно стала улюбленою для художника з Ватутіного Василя Гелетка.  Вперше до неї він звернувся ще у 60-х роках, а за останні десять років  створив потужну Шевченкіану.  Днями він демонстрував її черкащанам, до дня народження Кобзаря. Охочі ознайомитися з роботами зможуть зробити це впродовж місяця.

Простора  виставкова зала краєзнавчого музею  не змогла вмістити усіх робіт  митця, бо їх у нього більше сотні, виставлено було 43 роботи. Серед тем – дитинство поета, природа, серед якої зростав малий Тарас, картини періоду заслання, герої його творів. І, найцікавіше – Шевченкові музи. Художник каже, що особливо подобається малювати коханих жінок Кобзаря, а останнім часом шевченкознавці знаходять все нові імена.

5

– В житті були різні часи і періоди творчості. Час проходив і я звернувся до Тараса Григоровича Шевченка. Серйозно підійшов до цієї теми, працюю, роблю аналіз, щось своє додаю. Ще в мене поєднується з Шевченком Коліївщина, це знаєте така народна тема. Для мене головне, щоб в Україні був мир, а малювать будем, – зауважив у своєму виступі митець.

8794

Художник відомий тим, що щедро ділиться своїми роботами, організовував навіть спеціальні виставки, кошти від продажу картин із яких віддавав на благодійність.

– Наша фондова колекція вже має декілька робіт Василя Васильовича, і мені приємно, що він дарує свої роботи нашому музею, адже творчість і творчі роботи – це та річ, яка буде зберігатися вічно. Ми дійшли згоди, художник після експонування подарує нам іще 2 свої роботи. Хочу подякувати за щедрість і допомогу музею, тому що коштів  на придбання у нас немає, відтак ми вдячні митцям, які таким чином поповнюють нашу фондову колекцію, – зазначила директор краєзнавчого музею Ірина Собко.

8724

Були серед відвідувачів музею і друзі художника.

– Я Василя Васильовича багато років знаю і він настільки працьовита людина, настільки талановита, що якби йому кошти хоч трохи давали, він би гори перевернув, таких майстрів, як він я не зустрічав. Полотно, олівець, олія, графіка, скульптура, оці золоті руки все роблять. Бажаємо йому, щоб оце натхнення, оця творчість, оця працьовитість не полишали його довгі й довгі роки, – побажав  товаришу Валерій Джуменко.

8785

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100