Заявлений мирний громадський протест політичної сили «Національний корпус» проти вчиненого злочину посадовцями оборонної сфери, не повинен переходити межу закону і перетворюватися на інші злочини. Винних у сьогоднішньому, спровокованому мітингарями, вуличному насиллі буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

54516263_2574048269335437_5757894308761960448_n_(1)

«Будь-якому гніву є розумні межі! Те, що сьогодні на мітингу Петра Порошенка в Черкасах зробили представники «Національного корпусу» - неприпустимо! Праведний гнів про корупційний злочин справедливий, але чи може він породжувати інші злочинні дії? Очевидно - не може. Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості і законності. Прошу справжніх патріотів думати про країну, а не розкручувати спіраль ненависті і хаосу, яка руйнує країну не менше, ніж корупція, проти якої ви справедливо протестуєте», - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Сьогодні, 9 березня, у містах Києві та Черкаси під час масових заходів відбулися сутички мітингарів із правоохоронцями. І у столиці, і в обласному центрі масові заходи відбувалися у центрі міст. У Києві правопорушники намагалися силою прорвати кордон поліцейських, застосували газ дратівливої дії і піротехніку. Правоохоронці були змушені застосувати у відповідь фізичну силу і спецзасоби. Під час сутичок постраждали двоє правоохоронців. У Черкасах під час охорони громадського порядку в центрі міста, де відбулись масові заходи за участі великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України представники «Національного корпусу» намагались заблокувати кортеж глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію. Активісти спробували  прорватись на сцену, застосовуючи піротехніку. Правоохоронці застосували поліцейські заходи примусу. Внаслідок сутички постраждало 7 поліцейських, зокрема, і начальник ГУНП в Черкаській області полковник поліції Валерій Лютий ‑ йому розсікли обличчя. За вказаним фактом слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області вирішується питання про відкриття кримінального провадження. МВС закликає всіх учасників масових акцій до винятково мирних протестів. І нагадує про кримінальну відповідальність за подібне вуличне насилля.

Департамент комунікації МВС України

реклама

Коментарі  

 
+6 #8 Абрек 10.03.2019 12:51
Аваков сам організував, а тепер тіпа возмущається.... 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 СЭМЭН 10.03.2019 10:57
НЕ сметь обижать нациков!
#Онижедети!#Они жедети!#Онижеде ти!#Они жедети!#Онижеде ти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Это 10.03.2019 08:20
чистой воды постановка ,во первых начали буянить после предвыборных речей президента рошен и его отъезда,вопрос а чего не протестовали во время речи гаранта ,а во вторых пиар сильного руководителя,и в третьих попытка заранее оправдать действия полиции после выборов,причем там будут розганять не качков,а обычных людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Уманский Еврей 10.03.2019 02:07
Порошенко уже обвинил что это РФ напала сегодня на Киев и Черкассы. Интересно, а в нац корпусе знают что они агенты Кремля? Комедия от Порошенко. Выборы и 1 Апреля на носу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #4 Лимон 10.03.2019 00:02
Боротись за правду, за дотримання законів та загалом за правду потрібно у лише законними методами і діями, а інакше вони нічим не кращі та так самі злочинці.
Враження таке, що у Нацкорпусу правда вибіркова.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #3 Перехожий 10.03.2019 00:00
Ну генералу чому у той заміс лізти? Дадуть раз по голові і вся поліція області без управління.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #2 Дякую за вплив на владу 09.03.2019 22:59
Цитую И как теперь ему жить?:
Ведь травма не совместимая с жистю!

Батьківщинска тітушня відробляє аванси. Ну, не подобається вам влада, ну не подобається вам особистість - не голосуйте за них, ви ж за демокритичну і чесну владу як у Європі, а дієте, як продажні путіно-януковичські тітушки. Мабуть вже всі підзабули як Свободівці бойовою гранатою під Радою точно так вбили двадцяторічних нацгвардійців. Можливо і у вашу колону можна кидати бойові гранати і пояснювати це, як неспіпаданням думками і поглядами? І саме головне, дайте список цієї шобли і скільки з них пройшли військову службу чи участь у бойових діях на Донбасі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-18 #1 И как теперь ему жить? 09.03.2019 21:14
Ведь травма не совместимая с жистю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100