реклама

реклама

Проект Плану перспективного розвитку Черкаської області на 2019-2021 роки, напрацьований спільно з громадою регіону, презентували на засіданні Ради регіонального розвитку області. Воно відбулось учора в обласній філармонії за участі Президента України Петра Порошенка, також Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, очільника області Олександра Вельбівця, представників районів, міст, об’єднаних громад Черкащини, бізнесу та ін.

У ході засідання Олександр Вельбівець наголосив на тому, що напрацьований План актуалізує першочергові заходи у сфері економічного й соціального розвитку Черкащини на найближчі три роки в умовах реформи децентралізації.

_DSC0469

- План враховує пріоритети Стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року, – зауважив Олександр Іванович. – У ньому відображені першочергові розвиткові та інфраструктурні проекти у сферах економіки, надання адміністративних послуг, транспортної інфраструктури, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту.

Загалом на сьогодні проект Плану перспективного розвитку Черкаської області на найближчі три роки містить 703 проекти на загальну суму в 3,7 млрд грн. Серед основних – будівництво 23 лікарських амбулаторій, Центру екстреної медичної допомоги, школи олімпійського резерву, продовження втілення стандартів нового освітнього простору, зведення двох малих групових будинків для дітей-сиріт, відбудова обласного музично-драматичного театру, модернізація міжнародного аеропорту в Черкасах, відновлення автодоріг як місцевого, так і державного значення та ін.

Голова облдержадміністрації розповів і про реалізовані впродовж чотирьох років органами місцевого самоврядування проекти регіонального розвитку. Зауважимо, на Черкащині за цей час, завдяки реформі децентралізації, ініційованої Президентом України, вдалося втілити більше 4 тисяч проектів на понад 5 млрд грн.

Водночас Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Черкаської області підкреслив важливість продовження реформи децентралізації та застеріг від можливості її згортання. Він нагадав, що цю програму підтримав Уряд, Верховна Рада. З прийняттям закону про децентралізацію владу передали громадам, і не лише владу, а й повноваження, а разом із ними і відповідальність.

Нагадаємо, торік під час Ради регіонального розвитку Президент України Петро Порошенко доручив представникам  регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Відповідне доручення передбачене Указом Президента України №412/2018 «Про додаткові заходи щодо забезпечення реформ із децентралізації влади».

прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 бувший 11.03.2019 11:07
Плани гарні,але втілювати їх потрібно без вас,якщо не красти можна буде зробити вдвічи більше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100