Працівники служби у справах дітей час від часу вимушені позбавляти батьківських прав людей, які тривалий час неналежно доглядають за своїми дітьми або ж потрапляють до місць позбавлення волі. При цьому мамам і татам, які навели лад у своєму будинку, влаштувалися на роботу, відбули покарання та мають інші позитивні характеристики, за законом надається можливість виправитися і поновити раніше втрачені батьківські права.

bat2 Про це пишуть «Шполянські вісті».

– За останніх п’ять років жодного разу ніхто не писав заяви на поновлення батьківських прав, – констатує начальник служби у справах дітей Шполянської райдержадміністрації Галина Григор’єва. – У нашому районі не так давно був випадок, коли з пологового будинку не було куди забрати новонародженого малюка, адже в батьківській хаті безлад, немає ні палива, ні їди, ні навіть вікон. Дитя довелося направляти до будинку дитини, а матір позбавляти батьківських прав. До речі, вже вдруге. Як не дивно, але за п’ять місяців жінка так і не зібралася провідати свою дитину у дитячому будинку, не цікавилася її здоров’ям. Іншим разом батьки розлучаються, залишаючи спільну дитину на виховання бабусі. І вже вона, будучи не в змозі фінансово утримувати онука-старшокласника, звертається з проханням позбавити батьків їхніх прав. А як інакше? Онука ще ж треба далі вчити…

Антоніна Долина

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 Л 14.03.2019 02:55
Сім'я , яка ВЖЕ знаходиться в кризовому становищі, як правило, сама з нього вибратись не може. З такою сім'єю для цього потрібно займатись різним соціальним службам. У нас же тільки можуть контролювати та виносити покарання. Коли дитину вилучають із сім'ї , то нерадиві батьки вже звикли вживати алкоголь, не працювати, не прибірати в приміщенні, не готувати нормальної їжі, не виховувати дітей. Навіщо дивуватись, що вони не поспішають відновлювати батьківські права ? Вони самі не можуть змінити свій асоціальний спосіб життя, а держава не поспішає у цьому допомогти.
До покинутих або вилучених із сім'ї дітей не часто приходять на побачення рідні батьки (особливо коли розлука була у дуже ранньому віці)- вони попросту не знають що з дітьми робить, що подарувати, як спілкуватись. Тут потрібна попередня робота психолога, щоб не нанести ще більшої моральної травми дитині. Краще вже не відвідувати дитину зовсім, аніж аби-як.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100