реклама

реклама

За рік на Черкащині зменшилося на 55 000 підприємців малого бізнесу. Вони скаржаться на недосконалість законодавства та утиски з боку представників інстанцій, інформують «Экономические известия» з поcиланням на «Gazeta.ua».

– Майже половина підприємців припинили свій бізнес через нестачу коштів. Цьому в більшості сприяли фінансова криза, корупція і надмірний податковий тиск. Деякі підприємці вказують на те, що законодавство часто змінюється невмотивовано, – розповіла про результати проведеного Черкаською обласною асоціацією розвитку підприємництва дослідження її виконавчий директор Наталія Ушакова.

За її словами, половина опитаних підприємців, зокрема Черкас, найбільшу проблему розвитку малого бізнесу вбачають в недостатній правової захищеності.

– Трохи менше вважають, що міська влада приділяє недостатню увагу їхнім проблемам. Це сигнал для детального вивчення проблем малого бізнесу, надання йому невідкладної допомоги та підтримки. Більшість готова отримувати у вигляді консультацій, семінарів, рольових ігор, методичних матеріалів. Підприємці пропонують, зокрема, створити на сайті міськвиконкому сторінку, де б вони могли вносити пропозиції і повідомляти про хабарництво. Разом з обласною адміністрацією створити інформаційно-ресурсний центр, – зазначила Ушакова.

– У міськвиконкомі існує номер оперативної служби. Усі пропозиції малого та середнього бізнесу ми готові врахувати. Щодо співпраці, то на сайті міської ради створили рубрику «інвестиційні проекти». На найближчій сесії затвердимо спрощення оформлення прав на розміщення кіосків. У нас достатньо налагоджена робота для участі у виставках і тендерах з посольствами різних країн. Цього року організовуємо дві міжнародні виставки. наприкінці квітня будемо вибирати кращого підприємця та роботодавця року. У червні проведемо конкурс бізнес-планів, – пообіцяла головний спеціаліст відділу стратегічного розвитку управління економічного розвитку Черкаського міськвиконкому Леся Богодаєва.

Міський голова Черкас Сергій Одарич в Грузії вивчав досвід ведення бізнесу.

– Їм вдалося зробити законодавчу базу стабільною і прозорою, а також подолати корупцію. Це дозволяє бізнесу почувати себе комфортно. Команда фахівців вивчає досвід для впровадження на нашому рівні, якщо треба, то будемо пропонувати і на державному, – додав заступник директора департаменту економічної політики та розвитку Черкаського міськвиконкому Олександр Вовк.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #8 Психолог 31.03.2012 11:06
Цитую Геша:
Скільки з тих 55000 підприємців сплатило податків.
Частіше за все, ці ЧП роблять для мінімізації оподаткування і приховування доходів.

Это подсадная утка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Ужасть 30.03.2012 19:43
За рік на Черкащині зменшилося на 55 000 підприємців малого бізнесу.
-----
Можно вопрос? Что производилось этими препринимателям и, и какую группу товаров теперь черкащане не будут видеть? ПРОЧЕРК, ну вы же вроде немного стабилизировали сь и можете написать объективно что-то. В семье муж, жена, тесь, теща , папа и мама. Все предпринматели...для того, чтобы уходить от налогов по единому податку. Такой ляпсус могу привести в пример во время избирательной компании, когда избирали депутатов города. Один из кандидатов от ПР (онторгует спиртным и стоял с палаткой перед горсимполкомом) опубликовал в газете свое реноме. Сам, преприниматель мама учитель и преприниматель... :lol: :lol:
Пишите уже лучше про календарь майя и конец света 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Геша 30.03.2012 16:24
Цитую Оксана Колісник:
[quote name="Геша"]Ви - "ЧП"? Навряд чи... Ці люди самі створюють робочі місця. Бодай для себе. Вони не ходять у відпустки, не беруть лікарняні і не стають "інвалідами державної служби" з пенсіями по 10-15 тисяч гривень. "Єдиншик" зараз, незалежно від доходу, має сплатити близько 400 грн. єдиного соціального внеску. Думаєте собі на пенсію? А не факт! Тим часом ринок завмирає. У людей просто немає грошей, аби купувати товари, замовляти послуги.


Не смішіть мене та людей навколо, я типа ЧП, так мене оформив мій роботодавець, з причин описаних нижче.
І таких як я тисячі, і всі про це знають, одна Ви ніби не курсі справ.
А уж про те що в людей немає грошей я просто не вірюь, вийдіть на вулицю та подивіться накриги, всі прям с голоду пухнуть та в обносках ходять, а про авто просто я промовчу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Aнатолій 30.03.2012 16:15
Цікаво, що кількість підприємців як в області, так і в Україні скоротилася, а надходження від податків зросли. Зараз ті підприємці, які залишилися в правовому полі все більше і більше відчувають надмірність сплати
Єдиного соціального внеску
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Изя 30.03.2012 14:58
Цитую Анна:
Половина підприємців Черкащини припинили свій бізнес


а Черкащани якось цього і не відчули. :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Оксана Колісник 30.03.2012 14:56
Цитую Геша:
Скільки з тих 55000 підприємців сплатило податків.
Частіше за все, ці ЧП роблять для мінімізації оподаткування і приховування доходів.
Ви - "ЧП"? Навряд чи... Ці люди самі створюють робочі місця. Бодай для себе. Вони не ходять у відпустки, не беруть лікарняні і не стають "інвалідами державної служби" з пенсіями по 10-15 тисяч гривень. "Єдиншик" зараз, незалежно від доходу, має сплатити близько 400 грн. єдиного соціального внеску. Думаєте собі на пенсію? А не факт! Тим часом ринок завмирає. У людей просто немає грошей, аби купувати товари, замовляти послуги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Геша 30.03.2012 14:32
Скільки з тих 55000 підприємців сплатило податків.
Частіше за все, ці ЧП роблять для мінімізації оподаткування і приховування доходів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Анна 30.03.2012 13:42
Не смішіть мене. Коли державна політика направлена на знищення малого та середнього бізнесу потуги міських рад марні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100