реклама

реклама

Доступ у приміщення Черкаського міськвиконкому, незважаючи на встановлені там турнікети, є необмеженим для тих людей, які йдуть туди на засідання комісій, за консультацією чи для участі у прес-конференціях, робочих груп тощо. Про це на прес-конференції зазначив міський голова Черкас Сергій Одарич.

– Ніяких проблем і заборон немає. Але все фіксується: хто до кого ходить. Хоча будь-які питання людина може розв’язати на першому поверсі. Спеціально для цього туди винесені всі служби. І це не черкаська, а світова практика. Більше того, у меріях американських міст двері взагалі заблоковані і ви не зайдете в ті приміщення, де працює міський голова, його заступники, де працюють департаменти. І перш за все це пов’язане з захистом від корупційних дій. А от в Грузії не те що турнікети стоять, а ще й металошукачі. Там теж неможливо потрапити в мерію. На першому поверсі є представники всіх служб, до яких у громадян виникають питання. Все, далі неможливо потрапити. Бо потрапляння далі – це підстава для корупційних дій, – запевнив Сергій Одарич. – Бо коли ви хочете йти кудись далі, це означає, що вам треба виторгувати якісь особливі умови.

Мер зауважив, що коли порушується громадський порядок, як це було під час нещодавнього мітингу афганців, то штовханина виникає незалежно від того, є турнікети чи немає.

– Все рівно ж чавили тут в конференц-залі мене і моїх колег, чавили у мене в кабінеті. До чого тут турнікети? – здивувався Сергій Одарич.

На питання ж на якій підставі були встановлені турнікети, мер відповів що це питання господарника.

– Я не займаюся встановленням турнікетів. Підніміть рішення. Все є в архівах… – сказав мер.

реклама

Коментарі  

 
+8 #8 федор принципиальный 03.04.2012 17:49
даже не знает кто установил турникеты умнее не смог ничего придумать бездарь а развалить город тоже ума не надо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 Оксана Фігура 03.04.2012 13:03
Та не чіпляйтеся ви до Сергія Одарича за ті турнікети! Він чесно каже, що не ставив їх! І я вірю. То розпорядилась його дружина - Анжела. Пам'ятаєте, як мер казав про охоронців, якими він себе оточив з усіх сторін: "То не я, то моя жінка їх найняла, щоб мене не вбили. Бо одного разу у мемне вже стріляли" І гроші для сім'ї заробляє не він, а вона. І містом керує також вона. От як скаже чоловікові перед сном - "завтра зробиш так!", то він і зробить. Як не скаже - то й буде сидіти за столом, низько опустивши голову, не знаючи, як поступити (як це було, коли до нього прийшли афганці).
Анжела Одарич молодчина,вона займається і бізнесом, і чоловіком, і чоловіковою роботою. Для цього не треба навіть знати її близько - всім же видно, що вона жінка негламурна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 Гонта 03.04.2012 10:52
Одарич знає, що самовільно, а отже незаконно всановлені турнікети, тому постійно з їзджає від відповіді, на якій підставі іхто їх взагалі встановив!
Дійсно, а вирізання двох скерів біля буд.торгівлі і за драм театром, це теж світова практика? А розбиті дороги це американський досвід? А засмічене місто - це в Грузії почерпнув бургомістр? А вирізання дерев? А видмивання грошей? А доведення до банкрутства трол.парку? А невиконання жодної передвиборчої обіцянки за дві каденції? Чий це досвід, одурич???????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 О. ЧУПРИНА 02.04.2012 20:29
Турнікети викликають негативні емоції,відчуття замкнутості. Вони віддаляють справжніх господарів власності територіальної громади від тих, кому вона тимчасово делегувала владні повноваження.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 федор принципиальный 02.04.2012 20:05
в грузии америке на страны которые ссылается одарич такого мэра как одарич убрали бы к вечеру первого его дня работы или он сам бы написал заяву человек без образования опыта работы окружил себя подобными угробил город а нас черкащан отвлекает на несущественные вопросы словоблуд ремонтируй дороги переулки тротуары приведи в порядок коммунальный транспорт светофоры не пугай медиков и педагогов невыплатой зарплат займись чем должен заниматься хозяин города а не набиванием собственных карманов хотя осталось совсем немного после 31марта
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Оксана Колісник 02.04.2012 19:32
Як завжди, все з ніг на гоову.І ж, знову, з претензією на талановитість. Але, як казав Станіславський: "Не вірю!" Не в те, що турнікетів за кордонами немає - десь немаєю, а десь є. А в те, що це ефективний інструмент запобігання корупції. Та й Сергій Олегович, думаю, сам вдосталь посміється, прочитавши цю інформацію...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 павел 02.04.2012 18:42
хочет сирёня сам корррррупцией заведовать.На Западе за незаконный или несвоевременный ответ чиновника в ноль множат.А американцу незачем ходить по чиновникам у них в мерии для информации электронная доска стоит где видно у кого и сколько по времени твоя бумага находится.А за исполкомом все деревья срезали зачем да стоянку но 400 автомобилей для маркета готовят чтоб исполкомовским дышать было легче,а яму за драмтеатром тоже за просто так разрыли да забыли,вот только денюжки по карманам рассовать не забыли.Где кредит на дороги,а дороги где Зин?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Мцирі. 02.04.2012 17:45
Покажіть в яких країнах такі турнікети? В яких країнах мерії називають міськвиконконам и, коли вони мерія. Класну назву придумали МЦР тепер в народі називають "мцирі" (Муніціпальний Центр Розвитку). Де такі дороги в світовій практиці, або тролейбуси.Не туди гроші йдуть - це Черкаська практика.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100