реклама

реклама

Із 2 по 5 квітня львівські експерти проводитимуть у черкаському транспорті натурні дослідження. Це передбачено в рамках роботи над новою транспортною схемою, яку експерти із Західної України розробляють для Черкас.


Сьогодні фахівці інституту «Львівської політехніки» презентували черкаському міському голові Сергію Одаричу та представникам транспортної галузі міста свої теоретичні напрацювання, тепер – переходять до практичних.

Спостерігачі їздитимуть у різний час доби маршрутами громадського транспорту, щоб з’ясувати, яка кількість пасажирів сідає на кінцевих зупинках та під час руху, та простежити, як переміщується населення між транспортними районами міста.

Наприкінці квітня львів’яни зіставлять теоретичні та практичні результати.

На цю розробку влада міста пішла через ряд причин:

– Сьогодні не всі (особливо віддалені райони міста) достатньо охоплені транспортним сполученням, зокрема у ранковий та вечірній час, тому черкащан дратує велика кількість пересадок, – перераховує недоліки транспортної системи черкаський міський голова Сергій Одарич. – Зростає кількість викидів в атмосферу. Із понад 400 одиниць транспорту лише 4 відповідають вимогам перевезення людей на візках.

Магістрант Черкаського державного технологічного університету Кирило Бражнік презентував експертам власний аналіз стану сучасної маршрутної мережі Черкас

Магістрант Черкаського державного технологічного університету Кирило Бражнік презентував експертам власний аналіз стану сучасної маршрутної мережі Черкас


Сергій Олегович перед зустріччю із львівськими експертами спеціально перерахував кількість транспорту, яка зафіксована на аерофотознімку Черкас. За його словами, на бульварі Шевченка одночасно перебуває 81 маршрутка.

Упродовж 2 місяців проект нової транспортної мережі буде готовий. Потім у Черкасах проведуть кількамісячне обговорення, щоб до кінця року затвердити нову схему.

– Ніякого поспіху та непередбачуваних моментів не має бути, – застеріг Сергій Одарич. – Ми не повинні повторити помилку наших колег зі Львова, коли через близькість Євро-2012 не вистачило часу на обговорення.

Як розповів «Прочерку» заступник завідувача кафедри «Транспортні технології» національного університету «Львівська політехніка» Юрій Ройко, саме громадські обговорення є найбільш досконалою системою роботи.

– Після обговорень маршрутна мережа, яка закладалася у Львові, була змінена приблизно на 20%, – поділився досвідом Юрій Ярославович.

Очікується, що Черкаси перейдуть на нову транспортну систему вже навесні наступного року.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Крук 02.04.2012 17:03
У 7:20-7:30 хай спробують сісти на №26 в сторону обласної лікарні, на будь-якій зупинці після залізничного вокзалу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100