реклама

реклама

Виявляється, у жителів Черкас недосипання може викликати… «пугукання» сови за вікном. Активно почали обговорювати в Інтернеті збільшення чисельності цих нічних птахів у нашому обласному центрі учасники черкаського міського форуму.

Черкащани пишуть, що сови більше облюбували ті мікрорайони міста, що подалі від центру. Так, птахів бачили у районі Площі 700-річчя, Річкового порту, у районі військкомату, у Південно-Західному районі, в Долині троянд, біля заводу «Азот».

Частина дописувачів радіють появі цих нічних птахів, вважаючи це ознакою покращення екології. Однак інші дописувачі форуму скаржаться на нічне «пугукання» сови, яке будить людей, а забобонні згадують про зв’язки сов з нечистою силою. Однак будь-якій освіченій людині останнє твердження видається смішним, адже ніякої шкоди сови не приносять. Влучно висловився з приводу появи сов у місті один з дописувачів, який зазначив, що, мовляв, краще нехай на деревах у дворі «пугукають» сови, ніж до глибокої ночі по ресторанах салюти «бабахкають»…

За словами ж старшого наукового співробітника відділу природи Черкаського обласного краєзнавчого музею Микити Селіверстова, у Черкасах, швидше за все, живуть так звані вухаті сови. Вони харчуються в основному гризунами, тож їх чисельність залежить від чисельності гризунів, яка коливається з роками. А зараз кількість гризунів саме зросла.

– Такі навали сов вже спостерігалися раніше. Вухаті сови тримаються групами і оселяються більше по окраїнах міста. Совенят висиджують у воронячих гніздах. Їдять гризунів, через що їх люблять фермери. А більшість людей їх не люблять тільки через забобони, хоч насправді птахи не шкідливі, – наголошує у коментарі для "Прочерку" Микита Михайлович.


реклама

Коментарі  

 
0 #2 юзер 08.07.2010 09:27
Вони у тебе що теж пугукають уночі??? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 котоман 07.07.2010 19:08
а мены спати не дають кошенята)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100