реклама

реклама

b773154a412aa9d0a1a730fff5c97934_XL Щороку напередодні 9 травня нардеп Сергій Рудик спостерігає запеклі дискусії стосовно ветеранів Другої світової війни. Одні доводять, що справжніх учасників тієї війни уже не лишилося, інші визнають тільки солдатів радянської армії, треті ж навпаки називають героями тільки воїнів УПА. Не зважаючи на те, що від закінчення війни минуло вже 74 роки, ця тема досі продовжує розколювати українське суспільство, спостеріг Сергій Рудик.

«Своє ставлення до цієї проблеми визначив, ставши народним депутатом. Із 2015 року я щороку особисто відвідую людей, які пройшли горнило війни. Цей рік теж не стане винятком. Кого не встигаю навідати сам, відвідують за моїм дорученням помічники.

Що вам сказати? Якщо ще чотири роки в моїй частині округу Черкаського району їх було близько 100, то зараз лишилося 23. Така ж тенденція і в інших районах. Приміром у Смілянському районі – 26. У Кам’янському районі ж їх лишилося всього 14. Так, минулого року у Смілі померла колишня зв’язкова УПА Марія Степанівна Вівчарик, а в 2017му в Кам’янці – легендарна жінка-полковник Зінаїда Костянтинівна Купріянова. Обох я не раз навідував напередодні свят. Минулої п’ятниці разом із сільським головою Косарів Ліна Душейко провели в небесну путь останнього в селі учасника бойових дій Василя Костянтиновича Хоменка( 3го квітня йому виповнилося 99), а вже сьогодні в Смілі поховали учасника штурму Рейхстагу Федора Михайловича Беха. Він не дожив до свого сторіччя рік і три місяці.

Більшості ветеранів уже далеко за 90, і те, що пережили вони, не побажаєш навіть ворогові.

Тож, товариство, замість того, щоб когось у чомусь переконувати, просто приділіть їм трошки своєї уваги. Маєте час – провідайте, маєте можливість – допоможіть. Їм особливо багато вже не треба. Трохи уваги, можливо якась матеріальна допомога – ось і все.

Якщо ж не маєте ні можливості, ні бажання зробити це – принаймні не спекулюйте на цій тематиці», - зазначив нардеп у «Фейсбуці»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100