реклама

реклама

Учасники з 11 областей України приїхали до Канева, щоб показати свої таланти на фестивалі «Дніпрові хвилі».

DSC_4505-500x334

Родзинкою заходу стало те, що виступами дивували люди з інвалідністю, повідомляє «Про все».

– Це вже 11 фестиваль. Цим людям потрібен такий захід, адже не кожному варто займатися спортом, а творчість необхідна всім. От у нас співає дівчинка Маша, і тепер вона стала навіть розмовляти зрозуміліше. Творчість допомагає їм реабілітуватися. Хтось танцює, хтось співає, хтось вчиться плести бісером і розвиває моторику рук, – каже організаторка фестивалю, голова Канівської громадської організації для осіб з інвалідністю Наталія Капустян. – Також цьогоріч у нас вперше виступила дівчинка з Вінниці, яка не бачить. Вона дуже боялася виходити на сцену і ніколи не попадала на фестивалі. Я їй розповіла, що сама не раз падала під час танцю. І от дівчинка приїхала, подивилася, як тут все і каже, що дуже вдячна, адже вже знайшла тут друзів.

За словами організаторки, фестиваль допомагає учасникам познайомитися та поспілкуватися із новими людьми.

– Разом із фестивалем ми хочемо розвивати туризм до Канева, зокрема, для людей з інвалідністю. Бо у нас чогось побутує стареотип, що такі люди повинні сидіти вдома, але це не так. Інвалідність не обмежує, це робить дискримінація. Тут людям зручно, вони відчувають себе серед своїх. У нас немає постійного фінансування, захід робимо за кошти благодійників. Цьогоріч витратили рекордну суму – 60 тисяч гривень. Кошти вдалося віднайти завдяки спонсорам,  – каже організаторка.

Учасниця з Одещини Надія Лєнц розповідає, що вона вже не вперше відвідує канівський фестиваль і взагалі кілька років дружить із організаторами.

– Я вожу людей на фестивалі, щоб вони могли реалізувати свій талант, почувалися повноцінними. Сьогодні наші учасники будуть співати, танцювати та брати участь у сценках, – говорить голова ГО «Балтської районної організації осіб з інвалідністю» Надія Лєнц.

– Я вже не вперше на цьому фестивалі тут дуже гарно. Мене запросили, бо ходжу в соціальний центр, – каже відвідувач Олег Циншила.

Перед виступами організаторка вручила кожному зі спонсорів подяки та картини канівських пейзажів, які зробили власноруч учасники фесту з Вінниччини.

Подія розпочалася із виступу учасників з Вінниччини та Хмельниччини. Чоловіки заспівали патріотичну пісню «Україна». У залі було дуже багато дітей та молоді, які прийшли подивитися на виступи, тому кожен номер супроводжували бурхливі оплески глядачів. Особливо вразив публіку виступ учасниці з Канівщини. Дівчинка на візку зворушливо виконувала бальний танець.

DSC_4651-500x334

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100